Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie co nie mam już nic do roboty w akwarium to sobie wynajduje problemy jak mówicie:DA co do obserwacji ryb to zbyt dużo na to czasu poświęcam;)

Co nie zmienia faktu że warta chce klienta wykiwać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Osoby, które przychodzą jako rzeczoznawcy to kpina. Ludzie zwerbowani z ulicy na szybko. Nigdy nic nie dochodzą ani nie szukają. Robią foty i spadają. Śpij spokojnie i pamiętaj o młotku pod akwarium.

Wy serio mówicie o tym młotku???oni aż tacy ciemni są że nie połapią się że to młotkiem zbite było????

W warcie jest napisane że odpowiadają za pękniecie lub rozbicie,tylko jak oni rozumieją te dwa słowa?

Opublikowano

A ty byś rozróżnił?

Pisałem Ci jak u mnie wyglądały wizyty "rzeczoznawców". Bez obrazy dla tych ludzi ale to są pracownicy na zleceniu i mają w głębokim poważaniu co tam się stało. Robią zdjęcia i spadają. Wierz mi... jestem ekspertem w tej dziedzinie :D

• Dziękuję 1
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Właśnie ubezpieczyłem mieszkanie od OC w Hestii. Zapłaciłem 135zł. do wartości 200.000zł. Ubezpieczenie obejmuje rozszczelnienie, lub pęknięcie akwarium. 

Tak brzmi podpunkt dotyczący akwarium: 

"s/ zalanie - działanie cieczy w domu, mieszkaniu, domku letniskowym, domu w budowie lub budynku gospodarczym, prowadzące do powstania szkody, wskutek:

7/ wydostania się wody ze stłuczonego, lub rozszczelnionego akwarium."

Podkreślę, że to jest ubezpieczenie OC, czyli chroni od zalania osób trzecich, czyli rzeczoznawcy oceniają szkody u nich zaistniałe. Moje mieszkanie musiałbym oddzielnie ubezpieczyć. A że nie mam dębowych parkietów, ani Ludwików XIV-tych :), to zostałem przy OC, bo tego najbardziej się obawiam.

Dodatkowo zażyczyłem sobie wpis do klauzuli, że jest akwarium 500l. wraz z filtrami zewnętrznymi. Agentka twierdziła, że to jest zbędne, ale wpisała taką klauzulę.

Edytowane przez pozner
Opublikowano
16 minut temu, pozner napisał:

Właśnie ubezpieczyłem mieszkanie od OC w Hestii. Zapłaciłem 135zł. do wartości 200.000zł. Ubezpieczenie obejmuje rozszczelnienie, lub pęknięcie akwarium. 

..ale to dotyczy tylko i wyłącznie OC na skutek  zalania wodą z akwa w okolicznościach j.w ?

Opublikowano
9 godzin temu, AndrzejWalb napisał:

..ale to dotyczy tylko i wyłącznie OC na skutek  zalania wodą z akwa w okolicznościach j.w ?

Nie, dotyczy różnych zdarzeń. Ja wypisałem tylko to, co dotyczy akwarium.

Opublikowano

Mam to samo w moim  "Cztery kąty" w Gothaer z tym, że rozszerzyłem to na siebie. Tzn, jak (tfu, tfu) pęknie akwa to firma zwraca koszta remontu u mnie i u sąsiadów (raz jeszcze tfu, tfu).

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.