Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mała aktualizacja z dziś. Szczęśliwa gromada maingano i rdzawych rześko pływa. A ja zrobiłem pierwszą podmianę ok. 15% wody. Ponieważ lubię sobie ułatwiać życie podmiany zdecydowałem się zrobić kranówką przy zastosowaniu narurowego filtra uzdatniającego.

IMG_20150111_171756.jpg

IMG_20150111_160924.jpg

IMG_20150111_160951.jpg

Wybaczcie jakość zdjęć, mam tylko aparat w telefonie.

Opublikowano

Andrzej w trakcie podmiany miałem przesuniętą belkę, normalnie mam tak oświetlenie ustawione, że prawie nie widać wlotu, wylotu, grzałki i skimera. Swoją drogą zerknijcie jaki fajny obrazek moja żona dziś znalazła do powieszenia nad akwarium;)

IMG_20150111_194106.jpg

IMG_20150111_194232.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Akwarium naprawdę robi znakomite wrażenie.

Możesz podzielić się trochę opinią o samym akwarium? Myślę o takim w wersji 120cm.

Na tym zdjęciu powyżej masz standardowe oświetlenie? Obie świetlówki?, belka jakoś przesunięta czy w normalnym położeniu po środku?

Opublikowano

Na ostatnim zdjęciu świeci tylko przednia belka do tego pozaklejana delikatnie taśmą bo światłą było nawet za dużo. Sama belka jest w standardowym położeniu po środku (wymusza to konstrukcja całej pokrywy) Cały zestaw sprawuje się bardzo dobrze.

Opublikowano

Witam akwa jest wyśmienite tak i obsada. Sam posiadam ten sam zestaw glossy i naprawdę robi wrażenie jest poprostu inny, znajomi też są zachwyceni. Wogóle to ja jestem tu z tych nowych forumowiczów nawet jeszcze nie zdążyłem przywitać ;-) Właśnie jestem na etapie wyboru obsady nie bawem założe swój wątek i zdjęcia. Myślę też i podobnej obsadzie ale z soulosami choć nie jestem jeszcze zdecydowany, może ktoś mi z speców od Malawi podpowie :-) Pozdrawiam

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka