Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sypię codziennie porcję pokarmu o czym nie wspomniałem, no i oczywiście przy napełnianiu zbiornika wlałem uzdatniacz wody kranowej- o tym też nie wspomniałem ale wydawało mi się to oczywistą oczywistością. W miejsce mechanika 400l/h jedzie już głowica 1600l/h.

Opublikowano

Tak - wystrój teraz lepszy, chociaż ja bym na tych monolitach u podstawy podłożył jeszcze parę tego samego rodzaju kamulców, by ryby mogły sobie robić jamki i jaskinie a narybek miał się gdzie chować. Model na monolity stojące jak słupy kolejowe minęła zaraz po garażach w latach 80-tych. Pożywka jest, zamiast podrzucać pokarm wrzuć parę srających gubików, które potem staną się "pokarmem dla banth" ;-)

Kierunek obrany słusznie, czekamy na rozwój baniaka :)

Opublikowano

Jak fla mnie to dużo za dużo światła. Masakra jakaś. Osobiście pewnie bym zostawił 10w I to pewnie jeszcze wyżej nad tafla. teraz to aż oczy bolą od patrzenia na zdjęcie. No chyba ze na żywo to wygląda lepiej.

Opublikowano

Fajnie wygląda, ale modą się nie przejmuj, ma to do siebie, że mija... :)

Ja tam lubię tak zwane "garaże", przynajmniej jest gdzie się schować. Widziałem takie u kolegi i mniejsze sztuki miały super kryjówki, a że tak ułożonych kamieni w naturze ze świecą szukać, no i co :)

Opublikowano

Witajcie, tak prezentuje się zbiornik po rewolucji"kamiennej", i dosadzeniu roślin ktòre od początku były planowane. Doszło już także oświetlenie naświetlaczami 10W Led RGB, a środkowy naświetlacz 20W został zastąpiony 10W.

Co do obsady podam jak bedzie już kompletna.

Przepraszam za jakość zdjecia, robione tel. póznym wieczorem.

post-14378-14695718873526_thumb.jpg

Opublikowano

Tak rosną w piasku, ale kryptokoryna jest twarda i wcześniej u znajomego też w piasku rosła. Starałem się trochę przy korzeniach kamolami poobkładać żeby pysie ich za łatwo nie wykopały, a ponadto system korzeniowy mają ładnie rozbudowany więc liczę ż bedzie ok.

Co do garaży jest ich niewiele, a mi i żonie się podobają więc na razie zostaną:-)

Na zdjęciu trochę widać efekt ufo ale w rzeczywistości jest to praktycznie niewidoczne.