Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznij czytać ten temat oraz podobne o oświetleniu I będziesz wiedział. Polecane są naswietlacze, power ledy, moduły led, ale nie paski którymi możesz sobie podswietlic szafkę ale nie akwarium,.

Opublikowano

Panowie ja borykalem sie ok pol roku z tymi tasmami i powiem ze to kibel niesamowity . Obecnie moj baniaczek oswietlaja 2 halogeny led 10Watt i jestem bardzo zadowolony . Z ledami jest klopot bo styki z czasem zasniedzieja i tasmy migaja . polecam halogeny led .

Opublikowano

Mimo wszystko zamówiłem te świetlówki led są one na mocnych diodach 5730.Oglądałem na you tube testy różnych oświetleń na diodach i te wypadały nieżle , zobaczę w praktyce jutro powinny dojechać.

Opublikowano

Witam ponownie.

No i świetlówki led dotarły i mimo co niektórych wypowiedzi że żadne świetlówki led nie oświetlą dobrze zbiornika , po założeniu ich pod obudową jestem mile zaskoczony , jak dla mnie nawet za jasno dobrze że jest pilot i można regulować sobie natężenie światła.Zobaczymy jak sprawdza się na dłuższą metę. Osobiście polecam, oczywiście taniej było by samemu coś takiego zrobić , ale to już jak kto woli.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Że tak odświeże temat: jak diody mają się do wybarwianie się podopiecznych? Chodzi mi o to czy np nie uwsteczni (nie cofnie ) jakiś ich wybarwienia. Ja posiedzialem w nocy i mam teraz i diody i świetlówki. ŁĄCZNIE 4 włączniki przymocowane fo tyłu pokrywy (3 paski po 80cm diod ) i świetlówki. Diody mam czerwone,niebieskie i bardzo białe a świetlówki takie na wybarwienie. Zamierzam kilka godzin dziennie palić świetlówki a kilka jakieś z led. Myślę tylko czy te led nie zaszkodzą rybom w jakiś kolwiek sposób? :)

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Panowie ja borykalem sie ok pol roku z tymi tasmami i powiem ze to kibel niesamowity . Obecnie moj baniaczek oswietlaja 2 halogeny led 10Watt i jestem bardzo zadowolony . Z ledami jest klopot bo styki z czasem zasniedzieja i tasmy migaja . polecam halogeny led .

Ale jakie styki? Ja swoje paski polutowalem i założyłem termokurczliwe opaski dodatkowo na te opaski jeszcze taśma poszła :)

Opublikowano

Podpinam się pod temat.Będę zakładał moduły led na jakiejś beleczce która sobie będzie swobodnie na akwa lezała.Tylko zastanawiam się nad iloscią modułów i kształcie.Czy prostokątne czy kwadratowe?Barwa ma być białą zimna i plus może niebieski.akwa o wymiarach 140x35x35 więc "jamnik" moduły 5630 myślałem nad 8 białymi o 4 niebieskimi starczy? i te niebieskie jak rozmieścic w srodek?doradzcie cosik

Opublikowano
Podpinam się pod temat.Będę zakładał moduły led na jakiejś beleczce która sobie będzie swobodnie na akwa lezała.Tylko zastanawiam się nad iloscią modułów i kształcie.Czy prostokątne czy kwadratowe?Barwa ma być białą zimna i plus może niebieski.akwa o wymiarach 140x35x35 więc "jamnik" moduły 5630 myślałem nad 8 białymi o 4 niebieskimi starczy? i te niebieskie jak rozmieścic w srodek?doradzcie cosik

moje dziś zamontowalem wieczorem zrobię fotki to Ci pokaże