MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 24 Czerwca 2015 #51 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witaj. Świetnie wyglądający baniak. Na filmie widziałem też chyba samicę kulfona. A co się stało z Maison Reef i jak długo je miałeś? Pozdrawiam.
harisimi Opublikowano 24 Czerwca 2015 #52 Opublikowano 24 Czerwca 2015 No to masz sporo tych ryb . Co do socolofi to ten gatunek długo dojrzewa a samice lubią pobronić swojego miejsca w szkle, choć nie wygląda to tak jak u samca.
cmyk Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor #53 Opublikowano 25 Czerwca 2015 co do Pseudotropheus socolofi to rzeczywiście nie wiadomo jaki jest rozkład bo nie gonią się specjalnie a jedynie przegonią krótki odcinek ze swojego terenu i jest spokój 3 sztuki obrały swoje rewiry natomiast 3 sztuki zrobiły się podobne do samców pseudotropheus saulosi wystąpiły im ładne pasy oczywiście nie takie intensywne. Natomiast z 12 sztuk Maison Reef zostawiłem sobie 6 sztuk resztę oddałem koledze i nie wiadomo czemu zaczęły padać i wciągu 3 miesięcy nie została mi żadna rybcia pierwszy raz wystąpiły takie zgony i to u jednego gatunku. Ostatnia jaka został to samica i miała już z 10 cm. Stawiałem na granulat tropicala odstawiłem go ale nadal zgony występowały nie była oznak agresji rybcie stawały się osowiałe i padały nic więcej nie padło w tym czasie.
cmyk Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor #54 Opublikowano 20 Lipca 2015 Obsada zredukowana o 14 sztuk w tym pojedyncze sztuki które pozostały przegapione po poprzednich odłowach, niestety musiałem wszystkie kamienie wyjąć z akwarium. Wszystkie poszły do jednego odbiorcy Obecnie zostało 3 sztuki Pseudotropheus socolofi +1 młode 1+5 pseudotropheus saulosi 2+3 Pseudotropheus elongatus neon spot+5 młodych 3+3 Melanochromis cyaneorhabdos +4 młode 2+5 Maylandia Estherae red red 1+4 Labidochromis caeruleus
cmyk Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor #55 Opublikowano 22 Lipca 2015 Po odłowach lekko przebudowałem gruzowisko a właściwie wrzuciłem kamienie po ciemku bez ładu i składu zdjęcie z jedną włączoną świetlówką LED długość 140 cm zdjęcie z włączonymi dwoma świetlówkami 8000 K światło lekko niebieskie
Scoby Opublikowano 22 Lipca 2015 #56 Opublikowano 22 Lipca 2015 Twoje byle jak rzucone kamienie wyglądają dużo lepiej niż nie jeden "przygotowany" zbiorbik. Jesnym słowem super Wysłane przy użyciu Taptalk
cmyk Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Autor #57 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zbiornik z nową ekspozycją
valeander Opublikowano 17 Sierpnia 2015 #58 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Dla mnie jak najbardziej zbiornik na plus. Ma swój klimat
JemioloSeba Opublikowano 17 Sierpnia 2015 #59 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Super i jeszcze raz SUPER. Gratulacje za tak udany zbiornik! Obsada poprawiona i jest dobrze! Teraz tylko utrzymać populację w takich kamieniach
Rekomendowane odpowiedzi