Skocz do zawartości

Specjaliści od megaakwariów- Tytuł odcinka: Akwarium na stadionie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj stawiali malawi dla dzieci ale przerybili. No i oczywiście nie obyło się bez sztucznych roślinek

To po cholere taki kicz w TV puszczają? Co to ma na celu? Edukację?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też widziałem odcinek o boiskowym akwarium,ten program to straszna klapa.Ci "akwaryści" wykłócali się o rejon pochodzenia tych sztucznych koralowców,nakładając sztuczne i kiczowate koralowce na kawał sztucznej skały.Szczerze,nie spodziewałem się po tym programie nic wielkiego,to nie są akwaryści z serca,tylko jak już to dla kasy...

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Nic specjalnego nie pokazali. Jedynie co to budowa i aranż wystroju tegoż akwa (same koralowce). Moze w następnych odcinkach pokażą coś więcej.

A może nawet coś z pyskami:-)

Dzisiaj jest odcinek, gdzie jakiś wymagający klient zażyczył sobie dużego akwarium wstylu Niasa. Co ciekawe w ramach wystroju ma się w nim znaleźć "drzewo kiełbasowe". Nieco dziwny pomysł jak dla mnie, ale zobaczymy co z tego wyjdzie:D Mam nadzieję, że do zbiornika nie wleją słonej wody:confused:

Opublikowano

właśnie obejrzałem, jak ktoś nie zdążył to o 21 jest powtórka:) tytuł odcinka "drzewo w akwarium". Cóż... trochę to wszystko kiczowate i gumowe :) ale takie cylindryczne akwarium fajnie byłoby mieć w salonie... nie wiem co na to ryby ( mogłyby ześwirować od pływania w kółko :P ). Lepiej im wyszło to Malawi, moim zdaniem, niż te koralowce we fluorescencyjnych kolorach :) ( ciekawe kiedy będą podświetlane i mrugające i z Mikołajem, pewnie at the Christmas time :wink: )

z drugiej strony to jedyny program o akwarystyce jaki widziałem nie ma więc co narzekać. Lepszy rydz niż nic. Zawsze to nasze hobby tym sposobem trafi jakoś pod strzechy przeciętnego Kowalskiego.

Opublikowano

Woda nie była słona, ale jak to stwierdził jeden z bohaterów - florydzka kranówa:D. Przed wpuszczeniem ryb sprawdzili PH - 6,8, wysłał asystentkę po sodę oczyszczoną i po dodaniu 3 łyżeczek było 8,0;). Była też fajnie pokazana hodowla w której łapali ryby podbierakiem;). Z tego co powiedzieli - około 150 sztuk mbuna. Same akwarium nie było takie złe - okrągłe o średnicy około 1,5m, jakiś metr wysokie (może trochę niższe), w środku usypany kopiec z chyba sztucznych kamieni, a nad akwarium posadzone plastikowe drzewo kiełbasiane (kigelia afrykańska). Wyłączając ten mix który wpuścili do środka efekt nawet ładny. Oczywiście akrylowe akwarium - cudo:D

Opublikowano

Też oglądałem mnie się nie podobało wszystko sztuczne dobrze że chociaż ryby były żywe. Jak na firmę z 25 letnim stażem to wiedzą chyba nie grzeszą.

Ten Azjata to mnie już całkowicie do tego programu zniechęcił, kto nie widział nic raczej nie stracił.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.