waszek18 Opublikowano 3 Grudnia 2012 #11 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dzisiaj stawiali malawi dla dzieci ale przerybili. No i oczywiście nie obyło się bez sztucznych roślinek To po cholere taki kicz w TV puszczają? Co to ma na celu? Edukację? Cytuj
Maciek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor #12 Opublikowano 3 Grudnia 2012 To są amerykanie oni wszystko mają duuuże a pozatym idą na łatwiznę. To typowe dla nich jest i robią to dla pieniędzy Cytuj
Shrimper Opublikowano 9 Stycznia 2013 #13 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Też widziałem odcinek o boiskowym akwarium,ten program to straszna klapa.Ci "akwaryści" wykłócali się o rejon pochodzenia tych sztucznych koralowców,nakładając sztuczne i kiczowate koralowce na kawał sztucznej skały.Szczerze,nie spodziewałem się po tym programie nic wielkiego,to nie są akwaryści z serca,tylko jak już to dla kasy... Cytuj
Maciek Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor #14 Opublikowano 10 Stycznia 2013 To są amerykanie przecież Cytuj
greghor Opublikowano 27 Października 2013 #15 Opublikowano 27 Października 2013 Nic specjalnego nie pokazali. Jedynie co to budowa i aranż wystroju tegoż akwa (same koralowce). Moze w następnych odcinkach pokażą coś więcej. A może nawet coś z pyskami:-) Dzisiaj jest odcinek, gdzie jakiś wymagający klient zażyczył sobie dużego akwarium wstylu Niasa. Co ciekawe w ramach wystroju ma się w nim znaleźć "drzewo kiełbasowe". Nieco dziwny pomysł jak dla mnie, ale zobaczymy co z tego wyjdzie:D Mam nadzieję, że do zbiornika nie wleją słonej wody:confused: Cytuj
nabe Opublikowano 27 Października 2013 #16 Opublikowano 27 Października 2013 Krokodyl, hipopotam też jest w stylu Niassa Cytuj
Perez666 Opublikowano 27 Października 2013 #17 Opublikowano 27 Października 2013 Nie spodziewałbym bym się cudów... Cytuj
Michał Opublikowano 27 Października 2013 #18 Opublikowano 27 Października 2013 właśnie obejrzałem, jak ktoś nie zdążył to o 21 jest powtórka:) tytuł odcinka "drzewo w akwarium". Cóż... trochę to wszystko kiczowate i gumowe ale takie cylindryczne akwarium fajnie byłoby mieć w salonie... nie wiem co na to ryby ( mogłyby ześwirować od pływania w kółko ). Lepiej im wyszło to Malawi, moim zdaniem, niż te koralowce we fluorescencyjnych kolorach ( ciekawe kiedy będą podświetlane i mrugające i z Mikołajem, pewnie at the Christmas time ) z drugiej strony to jedyny program o akwarystyce jaki widziałem nie ma więc co narzekać. Lepszy rydz niż nic. Zawsze to nasze hobby tym sposobem trafi jakoś pod strzechy przeciętnego Kowalskiego. Cytuj
greghor Opublikowano 27 Października 2013 #19 Opublikowano 27 Października 2013 Woda nie była słona, ale jak to stwierdził jeden z bohaterów - florydzka kranówa:D. Przed wpuszczeniem ryb sprawdzili PH - 6,8, wysłał asystentkę po sodę oczyszczoną i po dodaniu 3 łyżeczek było 8,0;). Była też fajnie pokazana hodowla w której łapali ryby podbierakiem;). Z tego co powiedzieli - około 150 sztuk mbuna. Same akwarium nie było takie złe - okrągłe o średnicy około 1,5m, jakiś metr wysokie (może trochę niższe), w środku usypany kopiec z chyba sztucznych kamieni, a nad akwarium posadzone plastikowe drzewo kiełbasiane (kigelia afrykańska). Wyłączając ten mix który wpuścili do środka efekt nawet ładny. Oczywiście akrylowe akwarium - cudo:D Cytuj
Bourbon Kid Opublikowano 27 Października 2013 #20 Opublikowano 27 Października 2013 Też oglądałem mnie się nie podobało wszystko sztuczne dobrze że chociaż ryby były żywe. Jak na firmę z 25 letnim stażem to wiedzą chyba nie grzeszą. Ten Azjata to mnie już całkowicie do tego programu zniechęcił, kto nie widział nic raczej nie stracił. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi