Marceli Szpak Opublikowano 8 Października 2012 #1 Opublikowano 8 Października 2012 Czy ktoś z Was karmi tym swoje ryby? Zastanawiam się czy warto kupić. http://allegro.pl/azoo-artemia-garlic-gel-pokarm-w-zelu-czosnek-i2688434581.html
eljot Opublikowano 8 Października 2012 #2 Opublikowano 8 Października 2012 Chyba Makok i sobie chwalił.
Maciek Opublikowano 8 Października 2012 #3 Opublikowano 8 Października 2012 Tutaj się przyznał sam kupię i sprawdzę forum.klub-malawi.pl/pokarmy-firmy-azoo-t19478.html?&highlight=azoo Napisane z fona
Marceli Szpak Opublikowano 9 Października 2012 Autor #4 Opublikowano 9 Października 2012 Zastanawiam się czy Membe Deep jako wszystkożernemu mogę tym żelem zastąpić mrożonki. Reszta ryb u mnie to roślinożercy (Elonghatus Mpanga, Acei i Hongi Sweden - 450l.)
Maciek Opublikowano 9 Października 2012 #5 Opublikowano 9 Października 2012 Ja już zgłupiałem, to można tak łączyć gatunki wszystkożerne z roślinożernymi? WTH... myślałem że obsady dobiera się między innymi pod dietę, roślina z rośliną, mięso z mięsem a wszystko... z wszystko...
grzech_U Opublikowano 9 Października 2012 #6 Opublikowano 9 Października 2012 wszystkozżeracz z roslinozżeraczem to chyba jeszcze jakoś da radę, ale typowego roślinozżeracza z typowym miesozżeraczem to już nie
Post_Mortem Opublikowano 9 Października 2012 #7 Opublikowano 9 Października 2012 Może trochę OT, ale też o pokarmie i artemii, więc pozwolę sobie napisać. Od kilku dni testuję nowość NF Supreme Artemia. W porównaniu do dotychczas stosowanych przeze mnie pokarmów granulowanych NF ten jest miękki (sprawia wrażenie delikatnie wilgotnego i ma lekką konsystencję galaretkowatą). Cenowo porównywalnie wychodzi z tym AZOO (nie wiem jaką AZOO ma gramaturę i jaki jest wydajny). Minus jest taki, że za około 37 zł można nabyć opakowanie NF Supreme Artemia zawierające 55g pokarmu (w porównaniu do standardowych pokarmów NF jest to relatywnie wysoka cena), choć w moim przypadku z uwagi na niezbyt dużą ilość ryb w akwarium powinien służyć dość długo. A czy ten pokarm AZOO trzeba koniecznie przyklejać do szyby akwarium ?
Perez666 Opublikowano 9 Października 2012 #8 Opublikowano 9 Października 2012 Od kilku dni testuję nowość NF Supreme Artemia Gdzie go kupiłeś i jakie są rozmiary?
Post_Mortem Opublikowano 9 Października 2012 #9 Opublikowano 9 Października 2012 W zasadzie to jeszcze go nie kupowałem - dostałem od Pani Mierzeńskiej jr. w prezencie dość pokaźną próbkę NF Supreme Artemia i NF Supreme Doctor (roślinny) w zaprzyjaźnionym sklepie www.rotala.pl podczas zakupu testu PO4. Z tego co się orientuję, jeśli chodzi o granulację NF Supreme Artemia to pokarm jest oferowany w 3 rozmiarach tj. S (0,6 - 0,9 mm), M (0,9 - 1,4 mm) i L (1,4 - 2,2 mm), więc te rozmiary różnią się od tych, które przyjęto np. w granulacie NF Premium Cichlid. Mam bodajże próbkę pokarmu w rozmiarze M i wielkościowo mi nie pasuje zarówno do S i M NF Premium Cichlid (jest taki pośredni). 2
Perez666 Opublikowano 9 Października 2012 #10 Opublikowano 9 Października 2012 Niebawem ma się pojawić w sprzedaży jak zapewniała pani Mierzeńska. Cieszy mnie bardzo, że będzie w wersji L
Rekomendowane odpowiedzi