Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A powiedz mi jak tam jest kolorystycznie? Samiec taki ciemny , a samice zolte ? Bo tak wnioskuje z galerii na googlach , ale nie jestem pewny ?? A co do ilosci wolalbym 4 gatunki takze czekam na propozycje :)

Opublikowano

Co to znaczy OB ? Red red a dokladna nazwa ? CHodzi o to ze mam kolege co blisko mnie mieszka jakies 30-40km i on mi przywiezie dany gatunek z gieldy bo dobrej cenie bo jak chcialem zeby z zoologicznego mi zamowili to chcieli 13zl\szt. a on mi zalatwi za 5zl\szt takze roznica jest i niestesty melanochromis interruptus nie mam na tej liscie to raczej odpada :( A te red redy to byl samiec czy samica na tym zdjeciu ? Co do melanochromis interruptus to piekny samiec i samice zolte jak czytalem na wikipedi takze pasowalo by no ale nie mam go na liscie :(

Opublikowano
Co to znaczy OB ? Red red a dokladna nazwa ?

Chodzi o Metriaclima estherae, a OB to jedna z odmian barwnych.

Wiecej o tym gatunku mozesz poczytac tutaj.

CHodzi o to ze mam kolege co blisko mnie mieszka jakies 30-40km i on mi przywiezie dany gatunek z gieldy bo dobrej cenie bo jak chcialem zeby z zoologicznego mi zamowili to chcieli 13zl\szt. a on mi zalatwi za 5zl\szt takze roznica jest i niestesty melanochromis interruptus nie mam na tej liscie to raczej odpada :( A te red redy to byl samiec czy samica na tym zdjeciu ? Co do melanochromis interruptus to piekny samiec i samice zolte jak czytalem na wikipedi takze pasowalo by no ale nie mam go na liscie :(

Kupno ryb z gieldy wiaze sie z tym, ze czesto sa to ryby slabej jakosci, a nawet nie rzadko "bastardy" czyli roznego rodzaju krzyzowki.

Jezeli chcesz miec ladne ryby to polecam sprawdzone hodowle i ryby z dobrych zrodel, ktorych nie brakuje.

Opublikowano

brazylia ma rację, mam 3 gatunki ze znanej hodowli iw szystko jest ok, raz skusiłem się na tańsze rybki z allegro (membe deep), do tej pory nie mogę dojść czy to membe, czy jakaś krzyżówka z saulosi. W dodadtku jedna z samiczek zaczyna pływać krzywo i widać, że ma lekko zdeformowane ciało. Jakby była garbata. nie kupuj tańszych rybek, lepiej dopłacić i mieć zdrowe, piękne ryby. Ja już się tego nauczyłem.

Opublikowano

Ma go nawet na liscie pomysle nad nim , a co do hodowli to czesto nie chca sprzedawac tak malej ilosci , ledwo sprzedal ten koles w czestochowie jak kupilem u niego 30szt. A znasz jakies hodowle na slasku ?

Opublikowano
Ma go nawet na liscie pomysle nad nim , a co do hodowli to czesto nie chca sprzedawac tak malej ilosci , ledwo sprzedal ten koles w czestochowie jak kupilem u niego 30szt. A znasz jakies hodowle na slasku ?

Nie wiem o jakich hodowlach mowisz, bo renomowana hodowla sprzeda nawet jedna czy dwie ryby jak takie bedzie moje zyczenie.:rolleyes:

Jezeli chodzi o Slask to tutaj akurat problemu nie ma i wybor jest.

Napisz do Perez666 i mozesz miec ryby stad , mozesz tez sprawdzic tutaj.