pawelmisiek Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor #31 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Lekkie miesko tzn. jakie ? Jakis pokarm dla miesozernych ?
fotowik Opublikowano 7 Sierpnia 2012 #32 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Cyklop eeze, artemia w niedużych ilościach. Ale ja bym acei do 140cm długości nie dawał ze względów estetycznych. Kusiło mnie dać te piękne ryby do 150cm, ale jak zobaczyłem na żywo dorosłego samca zrezygnowałem...
Slawek-meszek Opublikowano 7 Sierpnia 2012 #33 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Nie wiem dlaczego bardzo ładnie prezentuje się w 450ltj 150x50x60 i polecam mam w układzie 2+8 Co do pokarmu to jeszcze wodzien
pawelmisiek Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor #34 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Aha czyli mrozonki rozumiem ? A jeden z forum innego niz klub malawi powiedzial zebym ryby karmil samymi mrozonkami , zadnych suchych pokarmow Do jakich wielkosci rosnie Acei ? Bo w bazie ryb pisze 15cm.
fotowik Opublikowano 7 Sierpnia 2012 #35 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Ale kolega ma akwarium 140cm, nie ma też wysokości 60cm, która daje więcej miejsca do popływania. -- Cyklop eeze to nie mrożonka. Artemia też może być liofolizowana. Samymi mrożonkami to nawet typowo mięsożernych ryb karmić się nie poleca. W jednej z hodowli widziałem samca acei, który podobno miał 18cm, ale na moje oko to jak nic z 20:D Acei od fuljer`a na zdjęciach nie wyglądają tak wielkie. Dostałem informację z tej hodowli, że na zdjęciach są dorosłe okazy. Kusiło strasznie, ale mam już 3 spore gatunki i jak na razie muszę o acei zapomnieć
brazylia Opublikowano 7 Sierpnia 2012 #36 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Do 15cm to dorasta w naturze, w akwarium bedzie o wiele wiekszy i IMO nie bedzie sie dobrze czul w twoim akwarium. Acei najlepiej czuje sie w wiekszej grupie (powyzej 6 szt.) a do twojego akwarium to zdecydowanie za duzo i akwa za male na ta rybe.
Slawek-meszek Opublikowano 7 Sierpnia 2012 #37 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 W jednej z hodowli widziałem samca acei, który podobno miał 18cm, ale na moje oko to jak nic z 20 Az takie duże nie rosna moj samczyk ma 16cm
fotowik Opublikowano 7 Sierpnia 2012 #38 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Pewnie wszystko zależy od pochodzenia i odpowiedniej diety, ale potrafią urosnąć słonie, np tutaj: [ame] [/ame]
Perez666 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 #39 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Az takie duże nie rosna moj samczyk ma 16cm meszek jeszcze urośnie Też bym ich do tego zbiornika nie dawał. Wodzienia również nie podawaj bo ryby mogą mieć problemy "żołądkowe".
pawelmisiek Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor #40 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 I tutaj kolega ma acei w 375l , ja mam 140cm dl. 60cm wys . i 50cm szer. takze jesli chodzi o wysokosc to by sie nadaly . To jaki inny byscie polecali ?
Rekomendowane odpowiedzi