esku Opublikowano 23 Stycznia 2013 #231 Opublikowano 23 Stycznia 2013 /...nie widać już łączeń... No właśnie widać i dlatego ja się z tym wstrzymałem.
Perez666 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor #232 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Korona jest z płyty mdf 18mm w 6 kawałkach, skręconych konfirmatami. Można zamówić oczywiście przednią i tylną deskę w jednym kawałku.Ja wziąłem w dwóch ze względu na transport. Całość leży na akwa przy pomocy podpórek plastikowych, przykręconych do korony.
baters Opublikowano 23 Stycznia 2013 #233 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Korona jest z płyty mdf 18mm w 6 kawałkach, skręconych konfirmatami. Można zamówić oczywiście przednią i tylną deskę w jednym kawałku.Ja wziąłem w dwóch ze względu na transport. Całość leży na akwa przy pomocy podpórek plastikowych, przykręconych do korony. A zabezpieczales dodatkowo plyte ?? Bo ja rowniez zrobilem korone i pokrywe z plyty i niestety nawet na okeinowanych krawedziach plyta spuchla, aktualnie zamawiam spienione PCV
Perez666 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor #234 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Objechałem wszystkie łączenia silikonem.Na razie nigdzie nie puchnie więc jest dobrze zrobiona
adus20 Opublikowano 23 Stycznia 2013 #235 Opublikowano 23 Stycznia 2013 korone mozna zrobic ze szkla i pomalowac farba ( efekt lakobel)
zdrowy_zab Opublikowano 24 Stycznia 2013 #236 Opublikowano 24 Stycznia 2013 korone mozna zrobic ze szkla i pomalowac farba Albo kupić już szkło w kolorze
adus20 Opublikowano 24 Stycznia 2013 #237 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Albo kupić już szkło w kolorze teoretycznie tak, ale lacobel kosztuje chyba 200-30zł za 1m2, bogatemu wszystko wolno
tyshek Opublikowano 24 Stycznia 2013 #238 Opublikowano 24 Stycznia 2013 prefiltrem HW-602 Okazało się że mój pre filtr HW 602 się rozszczelnił,zauważyłem to wczoraj podczas porządków,chciałem wyczyścić gąbki po pierwszym miesiącu używania.Nie mam pojęcia co mu dolega,woda ucieka tuż pod zatrzaskiem,nic nie dało smarowanie wazeliną uszczelki,po ponownym złożeniu do kupy woda jeszcze szybciej uciekała.Spakowałem go i będę reklamował, odsyłam do sprzedawcy,szkoda bo dobrze się sprawował.
Perez666 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor #239 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Też mnie niebawem czeka czyszczenie.Okaże się czy jest szczelny, ale w sumie nie ma się co dziwić, to tylko chiński plastik...
stan Opublikowano 24 Stycznia 2013 #240 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Okazało się że mój pre filtr HW 602 się rozszczelnił,zauważyłem to wczoraj podczas porządków,chciałem wyczyścić gąbki po pierwszym miesiącu używania.Nie mam pojęcia co mu dolega,woda ucieka tuż pod zatrzaskiem,nic nie dało smarowanie wazeliną uszczelki,po ponownym złożeniu do kupy woda jeszcze szybciej uciekała.Spakowałem go i będę reklamował, odsyłam do sprzedawcy,szkoda bo dobrze się sprawował. Z tego co słyszałem od sprzedawcy tych prefiltrów to właśnie mają sporo reklamacji na hw602 , natomiast hw603 sprawuje się dobrze i na nie nie ma reklamacji . Ja osobiście używam od dwóch miesięcy hw603 (co dwa tygodnie czyszczenie) i nie mam żadnych problemów z tymi prefiltrami.
Rekomendowane odpowiedzi