Perez666 Opublikowano 30 Maja 2013 Autor #281 Opublikowano 30 Maja 2013 Filmiki z rybami będą, ale w innym dziale Jutro jeszcze nakręcę i wrzucę filmik z podmiany i może kolejny obrazujący cyrkulację w baniaczku.
nabe Opublikowano 31 Maja 2013 #284 Opublikowano 31 Maja 2013 Na pierwszy rzut oka ta podmiana jest bardziej skomplikowana niż obsługa parowozu, ale patrząc na swoje stwierdzam że i tak masz wszystko dość proste w obsłudze. W każdym razie imponująca maszynownia.
Perez666 Opublikowano 31 Maja 2013 Autor #285 Opublikowano 31 Maja 2013 Nie ma źle, idzie się szybko połapać Kolejny filmik, tym razem o cyrkulacji... 3
pablojogi Opublikowano 3 Czerwca 2013 #286 Opublikowano 3 Czerwca 2013 mnie się podobają rowiązania w związku z cyrkulacją oraz filtracją, akwarium spore to i maszynownia być musi, fajne ryby no i ciekawe komentarze, z niecierpliwością jak koledzy czekam na filmik o rybach ich zachowaniach podczas karmienia itp.
merkwurdigliebe Opublikowano 3 Czerwca 2013 #287 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dlaczego masz taką filtracje a nie inną - to nie kumam. Pewnie Ci pasuje, ale napisz dlaczego właśnie taka, a nie sump/filtr zraszany? Obecnie ile masz obudów do filtracji narurowej? Plus biologia. Zamknąłbyś wszystko w 1, do tego jeszcze stałą podmianę wody. Do stałej to i teraz możesz zrobić, podumać gdzie wpakować czujnik poziomu cieczy. To nie jest duże (np 10x2cm).
nabe Opublikowano 3 Czerwca 2013 #288 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgaduję: nie chciał robić dziury w dnie.
stan Opublikowano 3 Czerwca 2013 #289 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ja też spróbuje zgadywać bo nie potrzebne ! :-)
Perez666 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor #290 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Nie jestem fanem sumpów, po prostu nie przemawiają do mnie.A jeszcze tracić miejsce w zbiorniku na komin...gra nie warta świeczki.Jak widać wystarczy kubełek a nie 300l złoża w sumpie Stałej podmiany również nie planuje, nie mam problemów z parametrami.
Rekomendowane odpowiedzi