Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tych dwóch wybrałbym trzeci ;) mianowicie DAINICHI CICHLID Color. Napisz jakie pokarmy już posiadasz.

Skromnie.

1. JBL Novo Malavi - jako główny pokarm

2. Dainichi Veggie Deluxe

3. Mrożonki z IT, Malawi mix i roślinne

P.S.

Posiadam rozmiar small i szczerze powiedziawszy następny kupowałbym baby. (Ryby wielkość 8-9 cm).

Opublikowano

W takim razie śmiało wybieraj COLOR. Roślinne JBL Novo i Veggie Deluxe już masz ;) Co do rozmiaru, również posiadam baby i jest w sam raz.

Pzdr.

Opublikowano

Witam mam pytanko odnośnie pokarmu,czy używając go zauważył ktoś znaczną poprawę w kolorze ryb i czy trzeba go namaczać?

Jeszcze nie miałem i nie wiem też jak wygląda rozmiar medium

Mam w sumie duże ryby non mbuna większość

Opublikowano

Tego pokarmu nie wolno namaczać, podaje się go podobnie ja NF, czyli połowę porcji (np. hikari). Widziałem różnice w wybarwieniu ryb karmionych tropicalem w stosunku do moich karmionych Dainichi i NF. Rozmiaru medium nie widziałem ale small jest znacznie większy niż medium hikari, i znacznie twardszy.

Opublikowano

Pokarm już u mnie, poniżej porównanie wielkośi Dainichi medium vs. Hihari medium vs. NF large

porwnanieg.jpg Uploaded with ImageShack.us

porwnanie2r.jpg Uploaded with ImageShack.us

NF large można podawać spokojnie rybom wielkości 7-8cm(moje yellowki bez problemu sobie z nim radzą), Hikari i Dainichi medium dla ryb ok.11-12 cm.

• Dziękuję 2
Opublikowano

Poradzić z większym rozmiarem sobie poradzą ale z racji tego że jest twardy, dość długo go "męczą" brudząc przy tym wodę. Przynajmniej tak się się dzieje prze veggie bo tylko ten miałem większy. No i trzeba brać poprawkę że do pyska drapieżnika zmieści się naprawdę wiele :mrgreen: