Skocz do zawartości

Cenzura na tym forum!!! 2

Czy na tym forum panuje cenzura ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy na tym forum panuje cenzura ?

• TAK
      17
    • NIE
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może, żeby było prościej...mam propozycje (nie jestem klubowiczem...ale mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone): stwórzcie regulamin z jasnymi zasadami, żeby nie było ankiet tego typu. Proste - łamiesz regulamin, dostajesz ostrzeżenie - łamiesz ponownie - bana. To mogłoby wiele ułatwić. A może taki regulamin jest gdzieś, tylko ja nie moge go znaleźć? Uważam, że powinien być przyklejony na samej górze, a najlepiej akceptacja regulaminu przy zakłądaniu konta - byłoby to jednoznaczne z tym, że user będzie świadomy, że jak złamie regulamin, zostanie ukarany. Nie byłoby wtedy podejrzeń o cenzurę.

Cenna uwaga bo kwestia regulaminu chyba się gdzieś zawieruszyła przy przenosinach forum. Z tego co pamiętam choć to kilka lat wstecz;) to przy rejestracji musiałem zaznaczyć że zapoznałem się z regulaminem, i trochę mnie to dziwi że tego teraz nie ma?

Opublikowano

Jestem użytkownikiem nie tylko tego forum, ale też kilku innych, gdzie regulamin funkcjonuje i nie stosowanie się do zapisanych tam zasad skutkuje neutralizacją delikwenta. Nie byłoby wtedy takich niejasnych sytuacji jak z alojzym czy innymi jemu podobnymi, którzy zarzucają cenzurę, kasowanie postów itd. Byłoby to jasno opisane w regulaminie i wystarczyłoby podanie jako powód bana lub zamknięcia posta "złamanie lub nie przestrzeganie zasad regulaminu". Bardzo proste i skuteczne rozwiązanie. Polecam do wprowadzenia. Może fakt, że nie jestem klubowiczem i zabieram glos w sprawach klubowych komuś się nie spodoba, ale może też uznane zostanie za dobre rozwiązanie;)

Opublikowano

w tym wątku to raczej Chamelocośtam miał problemy jakieś, bo był nieuprzejmy i należało mu się nie raz... a regulamin... a nie widziałem ostatnio :P

Opublikowano

Jest takie niepisane prawo moderatorów : dwa ostrzeżenia i ban.

Generalnie forum jest moderowane bardzo delikatnie, lecz zawsze, ale to zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje. A trole typu : kroczek, chameleocośtam będą usuwani bez ostrzeżenia.

Opublikowano

Sławek...dla jasności, uważam, że regulamin powinien być dostępny. Nie każdy kmiotek zna zasady dobrego smaku i ma wyczucie ;) Byłoby klarownie, z gory określone, co wolno, co nie i za co można oberwać a nie byłoby za to podejrzeń o cenzurę i stronniczość, zdublowanych postów, kmiotów typu w/w, i wielu niepotrzebnych problemów. Bardzo fajnie chłopaki mają zrobiony regulamin tutaj: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewforum.php?f=95

Może jak na nasze potrzeby wystarczyłby dział zasad ogolnych, ale to pozostawiam do rozważenia zarządowi;)

Widzę, że odbiegliśmy od tematu...może warto wydzielić część tego tematu?

Opublikowano

Jeżeli moge sie wtrącić. Takich aspołecznych i wulgarnych,wprowadzających chaos do forum powinniście od razu wywalac albo uruchomcie dla nich osobny dział lub poddział - np. Forum-malawijskie bzdury. Podziwiam moderatorów za cierpliwość. Ludzie wchodzacy w Wasze progi musza czytac cos takiego. Wywalac i koniec. Jak problem takim dogryzie to zwrócą sie i tak o pomoc i juz tacy mądrzy nie beda.