Skocz do zawartości

Cenzura na tym forum!!! 2

Czy na tym forum panuje cenzura ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy na tym forum panuje cenzura ?

• TAK
      17
    • NIE
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Więc bez ankiety się wyjaśniło...

No i słusznie, a co ty myślisz? że ktoś będzie się litował nad wyzywającym społeczność ..............? więcej pokory... a jak nie to forum.onet/gazeta/whatever i tyle

Opublikowano

a ja pominę temat poprawności zbiorników ... mnie nasuwa się co innego na myśl i klawiaturę

wielokrotnie zauważyłem , na przełomie miesięcy ,że jeśli młodemu adeptowi "malawistyki " puszczą po wymianie zdań nerwy i napisze coś w mało wybredny sposób to jest szybciutko "sprowadzany do parteru" ,przez modów lub użytkowników z większą ilością postów

niestety sytuacji na odwrót nie zauważyłem , bo kto ma zastopować moda lub "kilkutysięcznika"

i niekoniecznie muszą to być słowa obraźliwe czy wulgarne można to robić poprzez ton szyderczy , wyśmiewający

i jeszcze jedno zamykanie tematów- "to już było opisywane na forum"

nie mam pojęcia co tym kieruje , jakieś widzi misie modów lepszy czy gorszy dzień

przysłowiowe dziesięć razy nie przeszkadza ,że był taki bądź podobny temat, za jedenastym "kłódka" , po to by za chwilę powstało znów dziesięć tematów w tym samym typie

pozdrowił

• Dziękuję 1
Opublikowano
a ja pominę temat poprawności zbiorników ... mnie nasuwa się co innego na myśl i klawiaturę

wielokrotnie zauważyłem , na przełomie miesięcy ,że jeśli młodemu adeptowi "malawistyki " puszczą po wymianie zdań nerwy i napisze coś w mało wybredny sposób to jest szybciutko "sprowadzany do parteru" ,przez modów lub użytkowników z większą ilością postów

niestety sytuacji na odwrót nie zauważyłem , bo kto ma zastopować moda lub "kilkutysięcznika"

i jeszcze jedno zamykanie tematów- "to już było opisywane na forum"

nie mam pojęcia co tym kieruje , jakieś widzi misie modów lepszy czy gorszy dzień

przysłowiowe dziesięć razy nie przeszkadza ,że był taki bądź podobny temat, za jedenastym "kłódka" , po to by za chwilę powstało znów dziesięć tematów w tym samym typie

pozdrowił

Siwy, zamykanie tematów ma zastosowanie czysto praktyczne. Siedzę na tym forum po kilka godzin dziennie, odpowiadam całą moją wiedzą na tematy wszelkie, w których czuję się pewnie. Często stosuję przy tym opcję "pokaż nowe posty" i jak widzę w takich postach wyzywanie, nawoływanie do rewolucji itp, to mam wrażenie że całe to moje siedzenie na forum i odpowiadanie na te wszystkie tematy nie ma sensu, a ostatnie 4 lata mogłem spędzić na milczącym trzymaniu rybek. I pewnie, nie należę do osób, które wypowiadają się w sposób stonowany, niejeden to stwierdzi, ale jak zaczynałem to przynajmniej byłem uprzejmy podczas zadawania pytań i nawet jeśli nie przyjąłem pokornie wszystkich sugestii, to później potrafiłem przyznać się do błędu, bo w malawistyce jest tak, że i tak ryby zweryfikują Twoje poczynania, nie ma zlituj. Albo zwyczajnie po czasie dojrzejesz do pewnych rzeczy. Dlaczego więc "czysto praktyczne"? Dla utrzymania motywacji osób które mają jeszcze chęci żeby pomagać oraz żeby nowe osoby które rzeczywiście poszukują czegoś pożytecznego zobaczyły że to forum trzyma poziom i bez skrupułów zadały pytanie.

Jak pierwszy raz tu kiedyś wszedłem, to gdyby nie wysoki poziom wypowiedzi, pewnie nie zostałbym tym kim teraz jestem. I to nazywacie cenzurą? Naprawdę należy dawać się wypowiadać swobodnie osobie która trzyma 26 dorosłych pyszczaków w 126l? Naprawdę?

Opublikowano

widzisz Makok

zgadzam się zamykanie tematów jest czysto praktyczne , ale nie powiesz mi ,że nie mam racji gdy piszę ,ze część jest zamykana , a na część przymyka się oko i są powielane, co tym bardziej mnie dziwi jeśli dana osoba zamyka jeden temat , a w drugim podobnym osobiście udziela wielu rad

co do Twojej wiedzy teoretycznej , a tym bardziej praktycznej trudno mieć zastrzeżenia , jej nawet nie neguje , nie podważam

nie powiesz mi również ,że nie mam racji pisząc o tonie szyderczym wypowiedzi niektórych uczestników

ja sam jak widzisz przy moim niku nie jestem od "wczoraj" na forum , też uważam ,że trzymało ono poziom kilka lat temu , bardzo żałuję ,że nie widać już wielu osób z tamtych czasów

pisałem wcześniej ,że pominę temat poprawności zbiorników

chodzi mi o same stosunki międzyludzkie

pozdrowił:D

co do 26 ryb w baniaku 112 litrów ??? wiem o co chodzi ;)...nie wypowiadam się , mimo że nie jestem zwolennikiem 4 ryb na 240 "liter" , to już laik zauważy przy zdrowych zmysłach, na sama "optykę" ,... wiele rzeczy się da

jeszcze raz pozdrowił:D

Opublikowano

siwy, no ilez mozna zamykac :D

czasem dajemy sie wykrzyczec i to sporo poza granice tematu ;)

tak naprawde to nie jestesmy w stanie pamietac co i kiedy moderowalismy:)

moderowanie ma sprzyjać tylko i wylacznie jednej rzeczy: przejrzystosci, z ktorej to Wy userzy korzystacie.

Opublikowano

Makok ,Sławek przyjmuję i rozumiem wasze argumenty

moderowanie ma sprzyjać tylko i wylacznie jednej rzeczy: przejrzystosci, z ktorej to Wy userzy korzystacie.

niestety nie umiemy :-(

i jesteśmy coraz bardziej leniwi :-(

Opublikowano
zgadzam się zamykanie tematów jest czysto praktyczne , ale nie powiesz mi ,że nie mam racji gdy piszę ,ze część jest zamykana , a na część przymyka się oko i są powielane, co tym bardziej mnie dziwi jeśli dana osoba zamyka jeden temat , a w drugim podobnym osobiście udziela wielu rad
Siwy tak jest jak wcześniej pisałeś że nieraz jest to dobra wola i subiektywna ocena moda że, odpowie w powielanym temacie zamiast go zamknąć. W przypadku bezsensownych dyskusji z osobami których jedynym argumentem jest "bo ja wiem lepiej a wszyscy jesteście niedouczeni" najczęściej temat nie jest zamykany od razu, bo może pojawić się coś ciekawego (choć bywa to rzadko :)). Chamstwo staramy się wywalać na bieżąco (nie zawsze ktoś z nas jest na forum).
Opublikowano
Siwy tak jest jak wcześniej pisałeś że nieraz jest to dobra wola i subiektywna ocena moda że, odpowie w powielanym temacie zamiast go zamknąć. W przypadku bezsensownych dyskusji z osobami których jedynym argumentem jest "bo ja wiem lepiej a wszyscy jesteście niedouczeni" najczęściej temat nie jest zamykany od razu, bo może pojawić się coś ciekawego (choć bywa to rzadko :)). Chamstwo staramy się wywalać na bieżąco (nie zawsze ktoś z nas jest na forum).

Jeżeli "wywalicie chamstwo " z forum to ciekawe kto będzie składki płacił i moderował to forum.

Opublikowano

Pozwólmy innym sie wypowiedzieć, a nóż mylimy się w kwestiach podstawowych i jest tu więcej osób chętnych czytania bzdur zamiast prawdziwych informacji? Mam nadzieję,że jednak nie.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.