Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dokladnie mozna laczyc, nie ma roznicy uzaleznionej od grubosci jak ktos tam wyzej pisal, roznice widac zawsze, nie spotkalem sie z profilowana szyba ow, kumpel co ma produkcje akwa tez nie ma profilowanej

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Co do wypukłości to nigdy nie słyszałem. Ale przednia i boczne z OW można w każdej grubości. Mam namiary na gościa który robi takowe, super baniaki za super pieniądze. Sam osobiście mam od niego.

Powiedz proszę skąd masz baniak ? Mieszkamy w okolicy może i ja skorzystam .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witaj.

Z tego co mi wiadomo na temat szkla Pilkingtona (pracuje na jednej z hut)

to mozesz POWhite bezproblemowo sklejic z POFloat wszstko zalezy od tego jaki klej zostanie uzyty. Nie jestem w stanie napisac jaki klej jest uzywany do doklejania elementow do szyb samochodowch bo nie pracuje na Automotivie a obecnie jestem na urlopie wiec nie mam jak sie dowiedziec (zo nic nie rozkleisz sklejonego szkla).

Nastepnie jezeli chodzi o wyformowanie wypuklosci w tafli POWhite nie jest to proste bo to szklo jes o niskiej wrecz znikomej zawartosci zelaza dlatego nie dosc ze nie jest latwe do formowania do staje sie duzo slabsze po uformowaniu zazwyczaj jezeli formuje sie OPW to potem skleja sie szyby specjalna folia.

Opublikowano

Jezeli zrobisz cale z OPTI a dno i boki beda ze zwyklego zobaczysz roznice w kolorze szkla. Prawda jest taka ,ze duzo nie zaoszczedzisz na takiej komnbinacji i jak juz robisz to rob full OPTI. Jak zagladniesz w takie szklo od gory to OPTI jest bialo-niebieskie a zwykle jest zielone. Naprawde nie duzo doplacisz a lepiej to wyglada w full OPTI.