filas Opublikowano 5 Grudnia 2011 #31 Opublikowano 5 Grudnia 2011 ponieważ mam do czynienia ze szkłem niemal codziennie, co prawda nie z jego wytwarzaniem ale z montażem i czasami zdarza się, że zaglądam w cenniki hurtowe to jeżeli chodzi o szkło OptiWhite, to jest ono (w uproszczeniu) droższe o 10% od tradycyjnego. Można w ten sposób mniej więcej wyliczyć sobie czy szklarz nas zbytnio nie naciąga z ceną, niech wyceni akwarium z obu wersji szyb i porównajcie. Inną sprawą może być fakt, że szklarz szkło normalnej barwy ma na stanie a po opti musi np śmigać specjalnie - więc trochę ma prawo sobie jeszcze doliczyć i tak informacyjnie - szkło OptiWhite to też szkło "float" float to nazwa procesu produkcji a nie kolorystyki szkła OptiWhite, OptiFloat to nazwy handlowe - obie dotyczą szkła float
przemek wieczorek Opublikowano 5 Grudnia 2011 #32 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Nie wiem jakie masz te cenniki Ale piszesz nieprawdę Ja za szkło opti pilkington płace od 60-90 % więcej niżeli za zwykły float Korzystam z hurtowni dużej Do tego duże upusty
filas Opublikowano 5 Grudnia 2011 #33 Opublikowano 5 Grudnia 2011 jutro to zweryfikuję bo nie chcę wprowadzać zamętu, każdemu pamięć czasami zawodzi, ale 90% różnicy to jest jakiś 'kosmos" i być może wykorzystanie faktu, że ludzie traktują to i mówią jak o czymś wyjątkowym
przemek wieczorek Opublikowano 5 Grudnia 2011 #34 Opublikowano 5 Grudnia 2011 jutro to zweryfikuję bo nie chcę wprowadzać zamętu, każdemu pamięć czasami zawodzi, ale 90% różnicy to jest jakiś 'kosmos" i być może wykorzystanie faktu, że ludzie traktują to i mówią jak o czymś wyjątkowym Drogie jest szkło grube 15-19mm
Sir_Yaro Opublikowano 5 Grudnia 2011 #35 Opublikowano 5 Grudnia 2011 jutro to zweryfikuję bo nie chcę wprowadzać zamętu, każdemu pamięć czasami zawodzi, ale 90% różnicy to jest jakiś 'kosmos" i być może wykorzystanie faktu, że ludzie traktują to i mówią jak o czymś wyjątkowym Zweryfikuj proszę. Bo miedzy 10%, a 90% jest lekki rozstrzal... Sent from Galaxy Tab using Tapatalk
SNCF Opublikowano 6 Grudnia 2011 #36 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Pisałem do 3 oferentów z "alledrogo" WROCŁAW ale żaden nie raczy nawet odpisać na pytanie czy wykona i za ile moje akwarium z OW np: http://allegro.pl/akwarium-full-optiwhite-120x40x50-240l-wroclaw-i1977750057.html 120x40x50-240l 762zł 116cm x 35 głębokość x 40 wysokość powinno być tańsze? ale człowiek też nie raczy odpisać więc odpada mówicie ze tak czy siak jest różnica i warto OW dla Malawi? Pozdrawiam
Perez666 Opublikowano 6 Grudnia 2011 #37 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Za taką kasę wolałbym kupić 500l szkło guardian i jeszcze by zostało...
Andrzej454 Opublikowano 6 Grudnia 2011 #38 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zamów u Przemka, chyba że wolisz w jakiejś firmie to zadzwoń do SKORPIONA w Poznaniu.
Siwy1973 Opublikowano 6 Grudnia 2011 #39 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zamów u Przemka, chyba że wolisz w jakiejś firmie to zadzwoń do SKORPIONA w Poznaniu. przemek na bank Ci odpisze i pewnie podejmie wyzwanie Skorpion nie wysyła i nie dowozi
SNCF Opublikowano 6 Grudnia 2011 #40 Opublikowano 6 Grudnia 2011 przemek na bank Ci odpisze i pewnie podejmie wyzwanie Skorpion nie wysyła i nie dowozi Dzięki zatem poczekam może przeczyta temat i się odezwie
Rekomendowane odpowiedzi