szkło float i OptiWhite prośba o pomoc
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez darianus · Opublikowano
Bartek, trochę generalizujesz 😉 Forum powinno być dla malawistów o różnym stopniu zaawansowania. Tak, na forum już prawie wszystko zostało powiedziane, ale czy to oznacza że mamy je zamknąć? -
Przez Bartek_De · Opublikowano
Kolego @RejRaj doceniamy chęć przekazania swojej wiedzy, ale to o czym piszesz to elementarz "malawisty" i zapewniam Cię, że wszyscy doskonale o tym wiemy. Zachęcam do głębszej lektury forum. -
Przez hilux · Opublikowano
Napisałeś ten post w dziale "Życie w moim akwarium", przeniosłem go do działu o rozmnażaniu, ale dalej nie wiemy o jakim akwarium piszesz - np. u mnie pływa pięć sumów a i tak maluchy się pojawiają, bo akwa jest zagruzowane. Super, że dzielisz się wiedzą, ale nie ma dwóch jednakowych akwariów - sugeruję żebyś zaczął od opisania swojego baniaka, nie od dawania rad. -
Przez RejRaj · Opublikowano
Właśnie chodzi o to, że giętkozęby wyczuwają zapachy z daleka i od razy wyczują młode. Jeśli jednak ich nie odłowisz giętkoząb i tak je. Młode mogą się ukrywać ale synodontisy polują bardzo dobrze. Może jeden góra dwa młode przeżyją. A to jest post dla tych, którzy tak jak ja bardzo chcą odchować młode -
Przez hilux · Opublikowano
No można odłowić inkubującą samicę, ale w sumie to po co? Ryb na rynku i tak jest jak przysłowiowych mrówków, więcej chyba nie trzeba. Moim zdaniem zamiast stresować samicę i zaburzać hierarchię stada lepiej zrobić kilka zakamarków i dać maluchom szansę z giętozębami, co jakiś czas się któryś uchowa. A jeśli ktoś koniecznie chce młode to polecam filtr kubełkowy JBL bez prefiltra, średnio co dwa tygodnie można wyłowić kilka-kilkanaście knypków spod głowicy. Myk je do plastikowego wewnętrznego kotnika i niech sobie rosną. Tylko kotnik lepiej zamaskować czymś od środka, żeby duże nie płoszyły maluchów polowaniem. -
Przez RejRaj · Opublikowano
W moim akwarium oprócz pyszczaków mam także malawijskie giętkozęby. Odchowania młodych w takim akwarium może być trudne a sumy będą stosować młode w kotniku. Jeśli chcecie mieć młode pyszczaki to najłatwiej będzie przygotować dla nich osobny zbiornik. Może być bardzo nieduży- od nawet 10 jeśli (młodych jest mało i pochodzą z małych gatunków) do około 50L. Samicę inkubującą młode trzeba wtedy odłowić (najlepiej w nocy gdy ryby odpoczywają) i przenieść do małego akwarium. Gdy samica po jakimś czasie przestanie inkubować młode należy ją z powrotem przenieść do głównego akwarium a młode wyłowić gdy osiągną wielkość około 6 cm -
Przez radek84 · Opublikowano
Czy w tak zagruzowanym akwarium z Mbuna i bez typowego drapieżnika nie masz problemów z przyrostem populacji? -
Przez lukBB · Opublikowano
Brałem całość do siebie ponad rok temu. Hodowla pierwsza klasa, byłem, oglądałem i mogę śmiało polecić. Gość eksportuje ryby na całą Europę. Współpracuje z Luk&Raf z Częstochowy, uzupełniają się gatunkami. Mogę polecić obie hodowle -
Przez danielj · Opublikowano
Miałem od Marcina dużo ryb, zdrowe i ładne rybska. Hodowla czysta i jak na hodowlę ryby mają dużo miejsca. Swego czasu sprzedawał też pokarmy, ale jak obecnie to nie wiem. -
Przez Robert_P · Opublikowano
U omawianego wyżej hodowcy Jacka Stusia z Żor. Tu jego strona https://pielegniceafrykanskie.pl/
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi