Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Argument jaki wówczas padł, był taki, że więcej osób wchodzi na forum, więc giełda na forum to dobry pomysł.

Gregor, bo to dało się zauważyć, a jest szansa że przeglądający giełdę zostaną na forum dłużej :)

Opublikowano
Argument jaki wówczas padł, był taki, że więcej osób wchodzi na forum, więc giełda na forum to dobry pomysł.

Gregor, bo to dało się zauważyć, a jest szansa że przeglądający giełdę zostaną na forum dłużej :)

oki - dzięki giełdzie więcej osób wchodzi na forum - i co? zostają na dłużej?

1/ zostaje na dłużej aby studiować regulaminy działów zanim napisze pierwszego posta bo inaczej jego post to wołanie na puszczę

2/ zostaje na dłużej przy kompie z serwisem KM na ekranie bo musi sprawdzić parametry wody przed napisaniem posta

3/ zostaje na dłużej przy kompie z serwisem KM na ekranie bo musi sprawdzić nazwy łacińskie ryb a o których (nazwach) nie ma pojęcia że istnieją i jeszcze jest upominany za ich nie stosowanie

4/ zostaje na dłużej przy kompie z serwisem KM na ekranie bo musi wystawić komentarz chcąc ocenić fotkę w galerii

liczyć dalej?

zapraszacie ludzi do dyskusji, do zadawania pytań by potem serwować im reguły 'zabawy'?

temat wątku - dla porządku - smutasy?

ja jestem smutas - bo ten post piszę - bo po 2 latach wchodzę na serwis, na forum i jest mi dziwnie smutno jak czytam co napisałem :(

Opublikowano

Leeri gdyby było aż tak źle jak piszesz, to pewnie nie miałbyś już gdzie wrócić :wink: Regulamin jest ogólny + w dziale choroby w który jest IMO potrzebny, bo ciężko odpowiedzieć na posta typu "ryby mi zdychają pomocy co im jest?" (jeśli sobie dobrze przypominam to ten regulamin jest już od bardzo dawna). Co do nazw łacińskich tez miałem z nimi problem na początku, ale wytłumaczono mi że przy takiej liczbie gatunków jest to najlepsze wyjście bo tzw. nazwy handlowe często wprowadzają w błąd. Odnośnie galerii już pisałem, ale chyba Kunta podał ciekawe rozwiązanie i może ono zadowoli wszystkich :wink:

Smutas :mrgreen:

Edit

Przepraszam są jeszcze 2 regulaminy ale ciężko je do takowych zaliczyć :wink:

Opublikowano

Heh, leeri jak to fajnie uprościłeś. Spójrz, ile razy widziałeś prośbę moderatorów o jakieś dane wymagane w regulaminie działu? 2,3,4 ? He ? Zarzucasz nam zamordyzm a tak nie jest. Wiele postów powinno lecieć bez kontaktu z autorem, lecz jednak nie robimy tak. Tego już nikt nie widzi ? Prosimy grzecznie a tu jeszcze masz człowieku w łeb patykiem.

Gdybyś poczytał posty exasperatusa, brevjsa, kroczka, afrazlikomy i innych troli doceniłbyś rolę moderatorów. Ot taka nasza dola czy się to to komuś podoba czy nie ;)

Opublikowano

tak naprawdę trzeba by znaleźć złoty środek...

albo rozdzielić forum z pewnymi działami dla klubowiczów od reszty... bo inaczej niestety każdy będzie miał trochę racji :wink:

Opublikowano

Naprawdę nie jest tak źle więc tu jestem, imho nie upraszczam i nie korcę patykiem po głowie. Pracę moderatorów cenie bardzo. Gorol - naprawdę.

Tylko jestem po prostu smutasem, który chce zwrócić uwagę na rzeczy, których na forum się nie spodziewał - po prostu.

W ciągu 2 lat zaszły tu zmiany. Także personalne. Dokonano szeregu ustaleń, korekt, modyfikacji, racjonalizacji - jak zwał tak zwał. A z powrotami jest jak z widokiem człowieka. Dla tych, którzy widzą go cały czas zmiany nie są tak bardzo widoczne. Przyzwyczajają się. Gdy spotkamy kogoś po wielu latach różnice są nierzadko piorunujące. Po prostu.

Oki trochę posmuciłem, trochę ponarzekałem. Ale nie ja jeden zwróciłem uwagę na obecne forum i serwis. Jeśli robi to już kilka osób to coś ma się na rzeczy. Moderatorem nie byłem, nie jestem i nie chcę być. Zawsze w miarę możliwości brałem udział w pracach klubu i tak jest tym razem.

kończący smucenie gotowy do działania leeri ;)

Opublikowano

Skoro został poruszony temat moderacji forum to pociągnę temat dalej. W innym poście kolega flosinski rzekł : "Dla mnie aktualni moderatorzy zbyt rygorystycznie przestrzegają i ślepo są wpatrzeni w regulamin. Generują bardzo dużą ilość postów na forum (ogólnie), które są zaproszeniem do kłótni i faktycznie w dużej ilości sprzeczek są stroną. Często bronią swojego zdania grupą, przez co ich argument zyskuje na sile. Pamiętajmy o sile argumentu.

yaro jakiś czas temu ubolewał, że nazywani są " gestapo ". Wczoraj się nad tym zastanawiałem i (przykro mi z tego powodu ) choć to mocne porównanie, to przyznam że coś w nim jest.".

Więc tak : proszę o odniesienie się userów o generowaniu kłótni, oraz do zarzutu że w większości sprzeczek bierzemy udział. Przyznam, że troszeczkę mnie to zabolało.

Natomiast o gestapo : pamiętam wypowiedź Jarka jak dziś. Napisał, że czegoś tam właśnie nie zrobimy, bo powiedzą żeśmy gestapo.

Więc ? Nie ukrywam, że oczekuję dyskusji, gdyż kaliber z jakim wyjechał kol.flosiński jest bardzo duży.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.