KubaWe Opublikowano 18 Stycznia 2011 #1 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam, dzisiaj patrze i widzę samca(chyba) który ma powiększone i nie je? To samiec może inkubować? O co chodzi, może przez to że jeszcze samic brakuje tzw.kupiłem 10 pyszczaków, niedługo redukuje.
KubaWe Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor #3 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Ja też mam wątpliwości co do płci. Więc co to jest? Inkubuje?
Perez666 Opublikowano 18 Stycznia 2011 #4 Opublikowano 18 Stycznia 2011 kunta się pytał którego gatunku przedstawicielem jest ta ryba?
Darjush Opublikowano 18 Stycznia 2011 #5 Opublikowano 18 Stycznia 2011 A swoja droga to gdzies czytalem ze i samce moga inkubowac ikre choc w sporadycznych przypadkach. Mi sie np nigdy w zyciu nie zdazylo ale z natura nic nie wiadomo:)
Ervin Opublikowano 18 Stycznia 2011 #8 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam, dzisiaj patrze i widzę samca(chyba) który ma powiększone i nie je? To samiec może inkubować? O co chodzi, może przez to że jeszcze samic brakuje tzw.kupiłem 10 pyszczaków, niedługo redukuje. to skąd niby ikra jak samic brakuje ?
cactus Opublikowano 18 Stycznia 2011 #9 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Brakuje nie znaczy nie ma. Samce czasem próbują się pobawić w inkubator ale sam nigdy tego nie zaobserwowałem u ryb z j.malawi. Wg mnie jest to samica. Samice wielu gatunków podczas inkubacji delikatnie zmieniają ubarwienie. BTW: Widać jeszcze chyba troche "napuchnięte" okolice otworów moczopłciowych jak u samic na niedługo po złożeniu ikry.
KubaWe Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor #10 Opublikowano 18 Stycznia 2011 A kiedy mam przeniesć ją do innego akwarium? Jeszcze niech się inni wypowiedzą.
Rekomendowane odpowiedzi