Post_Mortem Opublikowano 15 Sierpnia 2012 #21 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 "Boga" w to kolego nie mieszaj, bo - jak zapewne wiesz - on się nie przyczynił do stworzenia tego gatunku ;-) A tak na poważnie, to daj rybkom trochę czasu na zaaklimatyzowanie się w nowym otoczeniu.
waszek18 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 #22 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 U mnie nowe rybcie przez prawie tydzien chowaly sie po jaskiniach jak wchodzilem do pokoju. ;-) przejdzie im.
bajron1984 Opublikowano 12 Października 2013 #23 Opublikowano 12 Października 2013 Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat czy te ryby fire fish mogą być razem w baniaku z maingano,saulosi oraz yelow??
eljot Opublikowano 12 Października 2013 #24 Opublikowano 12 Października 2013 Słabo szukasz, spróbuj ponownie w dziale z obsadami, nie będziesz długo szperał
harisimi Opublikowano 12 Października 2013 #25 Opublikowano 12 Października 2013 No a żebym się nie powtarzał poczytaj sobie jeszcze tutaj: http://www.klub-malawi.pl/index.php/serwis/artykuy/kcik-aulonocary/180-czenie-aulonocar-z-pyszczakami-z-grupy-qmbunaq 1
robertj1 Opublikowano 13 Października 2013 #26 Opublikowano 13 Października 2013 Przez kilkanaście miesięcy miałem w jednym zbiorniku fire fish-e z Ps. saulosi i yellow, później tylko z L. yellow. W obu kombinacjach samiec fire fish był w defensywie. Generalnie Ps. saulosi "rządziły". Gdy opuściły zbiornik pozostała kombinacja L. yellow 1+2 i Fire fish 1+2. Yellow był strasznie agresywny dla Fire. W wyniku tego ten drugi nie zachwycał mnie swoim kolorem, mimo że karmiony był astakolorem, krylem, kobaltosan też stosowałem. Praktycznie ukrywał się cały czas, wypływał tylko na chwilę, ale rozmnażał się regularnie Powyższe "odbywało" się w zbiorniku o powierzchni 120 cm x 40 cm.
Rekomendowane odpowiedzi