viktor Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor #21 Opublikowano 27 Lipca 2010 Test No2 wyszedł mi jakies 0.5 - 1 mg/l No 3 wyszedł 0 mg/l bo jest taki przeźroczysty już 2 zdechły 3 na pewno także zdechnie.
slawek gorol Opublikowano 27 Lipca 2010 #22 Opublikowano 27 Lipca 2010 Wlacz napowietrzanie na maxa i czekaj. No2=1 to dopiero poczatek.
viktor Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor #23 Opublikowano 27 Lipca 2010 Wszystkie zdechły. Dobra co mam zrobić żeby już nie było takiej sytuacji ? bo te ryby to drogie są w Rudzie Śląskiej ;/;/ Mam coś dodać kupić nie wiem kurcze;/;/ Proszę o pomoc co muszę zrobić żeby te ryby przeżyły. będę bardzo wdzięczny.
misiek80 Opublikowano 27 Lipca 2010 #24 Opublikowano 27 Lipca 2010 A gdzie w Rudzie Śląskiej kupiłeś pyszczaki? Jeśli w tesco, albo jakimś osiedlowym zologicznym, to na przyszłość odradzam, bo mają marne ryby. Też jestem z Rudy Śląskiej i z tego co wiem, to nie ma tu żadnego dobrego sklepu z pyszczakami... no chyba, że kupiłeś z jakiejś dobrej, domowej hodowli? Do Sosnowca masz 30 min drogi, do Trzebini może ze 45 minut, tam są sprawdzone sklepy i ceny najpopularniejszych gatunków (typu yellow) ze 2-3 razy niższe niż w zologicznym.
viktor Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor #25 Opublikowano 27 Lipca 2010 Z Tesco na Czarnym Lesie. Jeszcze w Jelonku jest koło plazy ale to nie wiem czy mają Yellowki.
nabe Opublikowano 27 Lipca 2010 #26 Opublikowano 27 Lipca 2010 Jeśli sytuacja wymknęła się spod kontoli i już po fakcie, proponuję przemyśleć czy chce się trzymać pyszczaki czy jakieś inne ryby, z racji tego że startujesz znowu od zera masz możliwość zrobienia akwa powoli,porządnie i bez stresów. Przede wszystkim dla ryb z Malawi załatw większy zbiornik.Filtrację buduje się na miarę w zal. od ilości rybek, ten Fan1 na pewno był za mały,zresztą nie dojrzał. Nie muszisz koniecznie kupować ceramiki, gąbka jest tańsza a też spełnia zadanie. Ale na początek decyzja - większe akwa i pyszczaki albo zmiana planów i jakieś inne gatunki które nadają się do 100l.
viktor Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor #27 Opublikowano 27 Lipca 2010 Dobra, zrobiłem dużo błędów. I teraz pytanie czy nie lepiej co innego zrobić.;/ Chcę mieć piasek i skały czy jakieś inne ryby mogą w tym żyć (Inne niz Malawi i Tanganika?) bo roślin raczej nie chcę.
slawek gorol Opublikowano 27 Lipca 2010 #28 Opublikowano 27 Lipca 2010 co zrobic ? po pierwsze ustabilizowac cykl azotowy, bez wzgledu na planowana obsade.
eljot Opublikowano 27 Lipca 2010 #29 Opublikowano 27 Lipca 2010 Z Tanganiki coś wybierzesz do tego akwa. Popytaj na forach tanganikańskich. Bo z malawi to na upartego Saulosi lub Maylandia livingstonii w malutkich haremach ale odradzam.
viktor Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor #30 Opublikowano 27 Lipca 2010 Dobra wymyśliłem tak że skały zostają dodaje korzeń i rośliny. I czekam na cykl azotowy. i później wymyśle obsadę
Rekomendowane odpowiedzi