Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po pierwsze nie musisz mnie słuchać.Twoje akwarium możesz tam miec obsade nawet saulosi 1+3 i nic wiecej.

A po drugie ja mu napisałem juz w kontrolowanym przerybieniu a jak byś chciał wiedzieć to saulosi i maingano są małymi pysiami max 10-12cm

Opublikowano

26 szt. :shock: Powiem tak:zamieszkaj w 6 osób na 10mkw.,jak się będziesz czuł?Sorry ale dla mnie jest to niehumanitarne :evil:

Ja wiem że nie muszę cię słuchać i nie słucham,ale proszę cię nie pisz takich bzdur młodym adeptom Malawi...żenada.

Opublikowano

haha

niezły przelicznik masz 26 pysi w 240 litrach to tak jak 6 osób na 10 mk

sorki ale zapytam Ciebie ile masz ryb i w jakim akwa

Humanitarne jest trzymanie bojownika w 100 ml wody w sklepie.

jak by było żle moim pysiom to by nie były takie ładne i by się nie rozmnażały

Opublikowano

kontrolowane przerybienie u mnie wygląda tak:

ok10litrów wody na rybke,mieszanie paru gatunków(oczywiscie biorąc pod uwage odżywianie)i podstawa nadfiltracja.ja mam kubełek za bioologa i mechaniczny wewnetrzny.sauloski lubia prąd wody

Opublikowano

Pewnie, że przesadził i to grubo. Podał obsadę do akwa o wiele większego. Ale jakby cofnąć się w czasie i poszukać na tym tutaj właśnie forum jakie padały obsady i jakie porady dotyczące ilości gatunków, można zobaczyć jaka dokonała się w nas ewolucja w podejściu do tego hobby. Ale widzę,że pogrobowców idei "kontrolowanego" przerybiania jeszcze nie brakuje. Nie wiem czy jest sens podawać jakieś argumenty dotyczące obserwacji zachowania ryb, filtracji i kombinowania z tym, czy wreszcie estetyczne.Może p. Dieter żal było się rozstawać z rybami, teraz dorosły i można dorobić do tego jakąś teorię. Mnie tylko dziwi ta chęć umieszczania jak największej ilości gatunków.