Skocz do zawartości

Akwaryjny ,,biznes "

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.Od 30 lat pasjonuję się akwarystyką. Dojrzałem aby zająć sie tym tematem komercyjnie.Jestem na etapie rejestracji firmy, a co ważniejsze budowy strony internetowej. Proszę abyście podesłali kilka linków swoich ulubionych stron www dotyczących komercyjnej działalności akwarystycznej.

Chciałbym zająć się pozyskaniem klientów głównie instytucjonalnych , zaprojektowaniem , montażem / bez klejenia zbiorników/ i najważniejsze serwisowaniem zbiorników.

Ci z Was którzy taką działalność wykonują proszę o kontakt.

Mirosław Nowak

purolite(at)wp.pl

Opublikowano

super pomysł - gratuluję tego że wpadasz na tak odważny pomysł ale jestem ciekaw czy konkurencja będzie miała ochotę ci pomagać ;)

Opublikowano

Ci, którzy swoją pasję traktują wyłącznie hobbystycznie nie mogą Ci pomóc a tacy, którzy mogą (bo hodują komercyjnie) pewnie nie będą chcieli, bo i po co?

Opublikowano

Ja już kilka razy próbowałam pomóc, ale realia są takie, że jak komuś powie się kilka gorzkich i realistycznych słów to uważa się, że a/ kłamie b/ że wie lepiej.

Więc faktycznie- po co.

Warunek pierwszy- gotówka- minimum 150 tysięcy złotych. Poniżej tej kwoty, która można ze spokojnym sumieniem stracić- radzę sobie darować.

PS

Jeżeli mam śmiało pisać to odpowiadam- znajdź pracę u kogoś kto coś takiego robi, popracuj kilka lat, potem przemyśl czy lepiej pracować, czy też lepiej tworzyć pracę, ponosząc przy tym odpowiedzialność etc. Temat, wbrew pozorom jest trudny do ogarnięcia i ogarnia go kilka firm, które można policzyć na palcach. Reszta to pożal się boże "firmy", które głównie maja fajna i wypaśną stronę, pełna wirtualnych realizacji. Jak się kończy brak wiedzy i zaplecza widać np. w DG w CH Pogoria.

1. Gotówka

2. Kontakty

3. Logistyka

4. Dopiero sprzedaż usługi.

To wszystko przy śmiesznie niskiej stopie zwrotu. Ja jestem związana od dawna, w zasadzie od początku z branżą zoologiczną- Malawi, teraz do tego Aquael... i zwyczajnie mam taką receptę na zycie, z której nawet chcąc, jest ciężko zrezygnować, ale... zaczynając od początku to...