Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wydaleniu auratusa w glownym zbiorniku zostalo mi 10- szt Demasoni i 9 M.johannii che do nich dokupic P.flavus ,ktore juz zamowilem... ale na mysl przychodzi mi jeszce 1 zmiana moze zamiast Demasoni dam C, afre Likome red top,ktora obecnie takze posiadam w liczbie 8szt plywaja 112l kotniku... p.flavus w srodowisku naturalnym zywi sie glownie planktonem jak C.afra ,m.johhani rowniez pozywia sie planktonem lecz w mniejszym stopniu niz oba gat,aczykolwiek jest wszystkozerny jak i flavus z tym zem.johannii bardziej w kierunku zieleninki wiec dieta 70%miesne do 30%zieleni w przypadku zestawienia z afra?a do demasonow odwrotne proporcje...?

Co myslicie o tych obsadach i ktora jest leprza i pod wzgledem zyciowym dla ryb i wizualnym dla mnie bo juz sam nie wiem czy bardziej podoba mi sie w zestawie afra czy demasoni ,poprostu oba gat maja to cos...

Opublikowano

1. Naprawdę nie masz w kompie takiego programiku co podkreśla błędy? Bo uwierz mi, ale czytanie tego co napisałeś już samo w sobie jest trudne. Doradzanie Ci, zważywszy że jesteś mondrala i masz głęboko rady innych, też nie jest proste. Postaraj się nie utrudniać ponad nasze możliwości.

2.

Co myslicie o tych obsadach i ktora jest leprza
- mój drogi chłopcze- żadna. Ogólnie jest, używając dość kolokwialnego określenia, kicha. Obsada składająca się z
10- szt Demasoni i 9 M.johannii
, jest już na wyrost, a Ty chcesz jeszcze coś dokupić.

3. Starając się wniknąć w Twój umysł, tudzież przeniknąć Twe zamierzenia, muszę Cię rozczarować- wszystkiego nie będziesz miał w tym, jakby nie było, małym zbiorniku. Pozbądź się johanni, dokup kilka demasoni i ciesz się względną równowagą w akwarium. Miast zwiększać obsadę, kup piwko, osiądź przed akwarium i delektuj się tym co widzisz, a nowe gatunki poznawaj via książka.

Opublikowano
Pozbądź się johanni, dokup kilka demasoni i ciesz się względną równowagą w akwarium. Miast zwiększać obsadę, kup piwko, osiądź przed akwarium i delektuj się tym co widzisz

amen

Opublikowano

chce obsade 1 samcowa a nie masowke 1 gatunkowa duzo ludzi trzyma 3 gat w 300l w haremach 1x3 i to wiekrzych mbuna z powodzeniem... dzieki za rady ale wole 3 gat.tym bardziej ze za rok planuje miec 375l

Opublikowano

Ale tu raczej nie ma obaw co do ilości i wielkości ryb a głównie o poziom agresji; demonków raczej nie utrzymasz w układzie 1+3 :( Ale pewnie i tak zrobisz jak uważasz.

Opublikowano
Ale tu raczej nie ma obaw co do ilości i wielkości ryb a głównie o poziom agresji; demonków raczej nie utrzymasz w układzie 1+3 :( Ale pewnie i tak zrobisz jak uważasz.

demasoni chce miec 1x4/5 jezeli mi sie nie uda utrzymac go w takim haremie to zrezygnuje na rzecz afry o ktorej napisalem.

Opublikowano

z demasonio na afry, hahaha, no rzeczywiście kolosalna zmiana będzie...

Ja wiedziałem od pierwszych Twoich postów z kim mamy do czynienia, wyczułem Cię od razu, ale co tam, czepiałem się przecież, a nie było czego :twisted: ... a teraz jest tak, że Ty mówisz A, a cała reszta mói Ci, że A jest niedobre i lepsze będzie B, no to Ty, że A jest ładniejsze, a jak się znudzi do dasz A'... Ojej, taka nasza karma, zmagać się z "doradźcie mi, ale ja i tak już wybrałem".

Życzę powodzenia.

Opublikowano

dlatego coraz mniej chęci człowiek ma do pisania, bo po co jak i tak 99% zrobi po swojemu, a za kilka miesięcy pod innym nikiem ( bo siara się przyznać) że coś nie wyszło, będzie opisywał problemy ze swoim akwarium.

Opublikowano

szkoda gadac widze ...dzis gadalem z hodowca z 15 letnim stazem i z Wujem 27 stazem ,powiedzieli ze moge probowac 1 z moich obsad,i ze szkoda kozystac z tego forum bo obsady sa takie same zapobiegawcze od x lat.Moge to rowniez potwierdzic u gosci sprzedajacych prywatnie pyski, takie obsady jak oni maja to by np; Kisiora krew zalala , a trzymaja je z powodzeniem po pare lat.

Pozdrawiam

Opublikowano

mój wuj (32 letni staż) i dziadek (56 letni staż) są skrajnie odmiennego zdania niż Twój znajomy hodowca i wujek. I kto teraz ma rację :twisted:. Również pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.