mariusz7771 Opublikowano 13 Listopada 2009 #1 Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam!!! Chciałbym poradzic się Was jakim jeszcze pokarmem mógłbym karmic moje pysie? W moim akwa pływają msobo,maigano i rdzawe (pysie maja jakieś 9 miesięcy) Obecnie karmione są naturefood premium cichlid+premium color oraz mrożonki cyclop i czerwony plankton. Widziałem w jednym sklepie internetowym pokarmy firmy DAINICHI I HIKARI. Tylko mam problem który wybrac ? A może jeszcze jakieś inne pokarmy? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Perez666 Opublikowano 13 Listopada 2009 #2 Opublikowano 13 Listopada 2009 Masz jeszcze cała gamę pokarmów O.S.I. Ja osobiście karmię takimi pokarmami: dainichi: veggie deluxe i fx , color supreme O.S.I.:spirulina flake,spirulina pellets,cichlid pellets ,cichlid flake,vivid color NF:cichlid plant,color plus,premium cichlid hikari:cichlid excel JBL:novo rift,grana cichlid(kryll) + mrożonki(sporadycznie),brokuł,nori
hagrzesiek Opublikowano 20 Listopada 2009 #3 Opublikowano 20 Listopada 2009 Witam!!! Chciałbym poradzic się Was jakim jeszcze pokarmem mógłbym karmic moje pysie? W moim akwa pływają msobo,maigano i rdzawe Jasny gwint...co tu się wyprawia... :? Kolego-jak duże akwa ?, jaka filtracja ?, konkretnie - jaka obsada ?, ile szt. z gatunku ? Z tego, co już podałeś, to jest niezły pasztet, bo nawet nie wiem, co, i w jakich ilościach podajesz rybom ?. Mógłbym Ci podać jeszcze około pięciu producentów pokarmu, ale zastanawiam się , dlaczego? i po co ? Zdrowy rozsądek , chyba o to chodzi...? i "ciut" wiedzy, bo nikt nie jest alfą i omegą, ale po to jest to forum ,żeby najpierw pytać :!:
szulo Opublikowano 21 Listopada 2009 #4 Opublikowano 21 Listopada 2009 Jasny gwint...co tu się wyprawia... :? Kolego-jak duże akwa ?, jaka filtracja ?, konkretnie - jaka obsada ?, ile szt. z gatunku ? Z tego, co już podałeś, to jest niezły pasztet, bo nawet nie wiem, co, i w jakich ilościach podajesz rybom ?. Mógłbym Ci podać jeszcze około pięciu producentów pokarmu, ale zastanawiam się , dlaczego? i po co ? Zdrowy rozsądek , chyba o to chodzi...? i "ciut" wiedzy, bo nikt nie jest alfą i omegą, ale po to jest to forum ,żeby najpierw pytać :!: pokarmy.php proszę poczytaj wybierz sobie pokarmy. Ja np swoim rybą podaje hikari, osi, shrimp mix i dwa trzy, razy w tygodniu mrożonki. W sumie wychodzi tak ze dostają dwa razy dziennie inny pokarm. Ale staram się tak karmić by dostawały raz dziennie bazowy i raz uzupełniający. Grzesiek bez urazy ale o co ci chodzi? bo nie rozumiem twojego posta. Po co ci wielkość akwa? filtracja? obsadę masz podaną. Wiesz ja nie jestem alfą i omegą ale zrozumiałem o co koledze chodziło Perez też.
Mjunszajn Opublikowano 21 Listopada 2009 #5 Opublikowano 21 Listopada 2009 Obecnie karmione są naturefood premium cichlid+premium color oraz mrożonki cyclop i czerwony plankton. Zasadniczo wystarczy. Jeżeli koniecznie chcesz coś kupić- kup jakieś płatki- np. spirulinę i podawaj raz w tygodniu, tuż po głodówce.
barthez2 Opublikowano 21 Listopada 2009 #6 Opublikowano 21 Listopada 2009 Dokup płatki spiruliny firmy OSI i hikari excel a zobaczysz swoje ryby pełne pięknych barw.
MalawiHobby Opublikowano 21 Listopada 2009 #7 Opublikowano 21 Listopada 2009 Albo jakiś Dainichi bo dobrze się wypowiadają osoby o tym pokarmie
Rekomendowane odpowiedzi