Skocz do zawartości

akwarium 450 l. - profil, czy proste?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a ja się spodziewałem :wink: nie znam ani jednej osoby która by kupiła profil dwa razy. Podejrzewam również że jakby zapytać na forum ludzi którzy mają drugie, trzecie, czwarte akwarium z kolei to też by się nikt z profilowanym nie znalazł

potwierdzam,w moim przypadku pierwsza była 112 profil,potem już tylko proste 200 i 450

Opublikowano

Ja mam 150cm profil. Gdyby było proste, miałbym 53 litry więcej. Przednia szyba już jest zmasakrowana, chcociaż zawsze pilnuję, że żadne ziarenko pisaku się nie dostało pod gąbkę czy kartę.

Kupowałem rok temu drugie akwa - proste :mrgreen:

Opublikowano
zapytam trochę przewrotnie: a telewizor dlaczego wybierasz z płaskim ekranem ?

Dobre pytanie :) Hmmm. Dlatego, że jest taka moda? Dlatego, że gęby na wizji się nie rozciągają?

Okazuje się, że moje 240 l. nie jest tak naprawdę 240 l. skoro profil tyle litrów zabiera. Mam to akwa dopiero kilka miesięcy i nie zauważyłem rys na szybie. Zniekształcenia? Cóż, tło strukturalne pięknie się wybrzusza, wyglada jak ogromna skalista ściana. To złudzenie, wiem, ale całkiem spoko wygląda. Przekonały mnie jednak te litry. Skoro płacę za 450 l., to chcę mieć 450 l. I tyle :)

Finalizuję transakcję na proste.

Opublikowano

Mam profil i mam proste...oczywiście pierwszy był profil :evil: szkoda miejsca, zniekształca, ciężko patrzeć z bliska, trudniej o wykonanie pokrywy diy. Tylko PROSTE :mrgreen:

Opublikowano

Ok. Już kupiłem! Proste, oczywiście. Nie było ani jednego głosu na profil :) W przyszłym tygodniu przyjdzie, a obecne 240 kupi kuzyn. Czeka mnie mnóstwo pracy z przeprowadzką, ale to będzie przyjemność.

Tak na marginesie, spójrzcie na aukcję. Na prawdę świetna cena!