urz Opublikowano 7 Czerwca 2009 #1 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Witam mam zamiar założyć akwariu 375l w którym chcę chodować następującą obsadę: Pseudotropheus elongatus usisya-1+3 szt. Pseudotropheus demasoni 2+5 Maylandia estherae red blue - 1+4 szt. melanochromis maingano - 1+3 szt. Czy mógł by mi ktoś pomóc w ustaleniu jakiejś sensownej diety podpowiedzieć jakie produkty i jakich producentów są najlepsze, co i w jakich proporcjach podawać aby uzyskać zdrowie i piękne wybarwienie swoich podopiecznych. Z tego co zdążyłem wyczyctać to spyrulina będzie tolerowana przez wszystkich a co można dodać jeszcze do tego?? Proszę Was o pomoc gdyż twierdzę że jesteście osobami które znają sie na rzeczy a nie jak w sklepie zoologicznym gdzie podejście jest pyszczak jako sztuka ryby a nie jako gatunek;/
urz Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor #2 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Widzę, że nikt chyba nie ma czasu na układanie diet więc moze chociaż ktoś zrobi mi selekcję pokarmów które zaplanowałem dla tej własnie obsady??? Więc moje Typy to: Ja swoje karmię na zmianę pokarmami mrożonki lub żywe 2-3 razy w tygodniu , reszta suche , na razie nie narzekają tropical malawi tropical spirulina 3 rodzaje acti cichlid tetra pro vegetable tetra pro colour tropical tenganica hikari excel hikari gold hikari staple mrożonki artemia wodzień serca wołowe malawi mix żywe krewetki rc i własny narybek też zjadają
eljot Opublikowano 10 Czerwca 2009 #3 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Serca wołowe na pewno odpadają a tu masz przydatną tabelę z pokarmami viewtopic.php?f=55&t=4027
urz Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor #4 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Nie wiem jak Tobie ale mi sie wyświetla regulamin działu a w zasadzie zachęta do pisania nowych postów;/
meth Opublikowano 11 Czerwca 2009 #5 Opublikowano 11 Czerwca 2009 http://forum.klub-malawi.pl/pokarmy.php
eljot Opublikowano 11 Czerwca 2009 #6 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Dzięki meth za poprawienie linka jakoś się źle skopiowało
misiek80 Opublikowano 15 Czerwca 2009 #7 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Oprzyj dietę o kilka lepszych pokarmów markowych firm tj.; spirulina (OSi), cichlid excel (Hikari), premium cichlid albo cichlid plant (Naturefood). Dodatkowo np. raz w tygodniu możesz podawać d-alio (Tropical) na lepsze trawienie - zawiera czosnek i np. granugreen (Sera). Jako, że w Twojej obsadzie pojawiają się demasoni (roślinożercy) raczej powinieneś odpuścić, a przynajmniej mocno ograniczyć pokarmy mięsne. Serca wołowe na bank odpadają. Od czasu do czasu dodaj jeszcze coś ze swojej kuchni np. makaron, kaszę, płatki itp... (ugotowane bez soli), dołóż salatę, brokuł itp... (najlepiej przed podaniem spażone wrzątkiem).
Rekomendowane odpowiedzi