Skocz do zawartości

klarownosc wody tzw kryształ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do tej waty, nie zauważyliście czy wypłukują się z niej jakieś śmieci? Po zastosowaniu waty zauważyłem mnóstwo drobnych okruchów, jakby nitki unoszące się w wodzie. Dodam, że wypłukałem to najpierw pod bieżącą wodą jak stoi w instrukcji. Woda jest daleka od kryształowej przejrzystości,prawdopodobnie z powodu tej włókniny właśnie :/

Opublikowano

Oprócz włókniny AquaSzut, oglądałem dzisiaj także watę Sery i jakiś tańszy odpowiednik, ale u mnie te dwie ostatnie raczej się nie sprawdzą. Ta włóknina byłaby super, jak już wcześniej wspomniałem, gdyby nie była pocięta w pasy. Jednak trudno, chyba nie można mieć wszystkiego :mrgreen:. Mam jeszcze jedno pytanie; czy taką włókninę da się wypłukać, czy lepiej wymieniać przy każdym czyszczeniu?

Opublikowano
Nie wypłuczesz tego - zapomnij :mrgreen: Zreszta nawet jakby się dało, to pasek kosztuje 70gr więc nie ma sensu.

Jeszcze nigdy nie używałem włókniny, stąd moje pytanie. W sumie akurat nie o kasę chodzi, tylko o dostępność :mrgreen:; przy najbliższej okazji zaopatrzę się na zapas.

Ja płaciłem 1,3zł za sztukę, ale i tak wyszło taniej niż via internet :wink:.

Tak i na pierwszy rzut oka, a oglądałem w sklepie oba, jest to dokładnie ten sam materiał, który stosuje Sera. A według opinii sprzedawcy paski AquaSzuta to także ten sam materiał tylko odpowiednio sprasowany :D.

Opublikowano

Popatrz za włókniną stosowaną do filtrów w oczkach wodnych. Jest to ta sama włóknina (niesprasowana), co akwarystyczna, tyle, że pakowana do dużych worków.