Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jestem wściekły na to co sprzedawca mi wcisnął w sklepie. Rybki mi zdychają bo mam fatalnie dobrane gatunki. To moje 1-wsze malawi. Zaufałem sprzedawcy nie wiedząc o tych rybkach nic. Kupowałem bo ładnie wyglądały. Teraz przeczytałem forum od a-z i chce zmienić oddając te rybki do zoologa na kilka młodych saulosi . co z tej osady co mam mogę zostawić sobie? Jaka to ta największa ryba bo nie jestem pewien. Czyżby lombardoi?

teraz mam

2 x yellow

red red

2 x auratus :evil:

maingano

lombardoi :twisted:

demasoni

venustus!!!! :twisted:

aulonocara ta biała chyba

kadango chyba

przykro mi jeżeli kogoś uraziłem ale nie zdawałem sobie sprawy z tego jak je krzywdzę

teraz jest mi głupio ale piszę bo liczę na pomoc.

z :( góry dziękuję

post-8940-14695712127396_thumb.jpg

Opublikowano

no niezly sprzedawca :evil: obsada do luftu.

oddaj wszystkie ryby i kup sliczne saulosi a bedziesz szczesliwy..i ryby rowniez. a sprzedawcy by sie przydalo pewny narzad ciala obciac...

Opublikowano

oddaj wszystkie ryby i kup sliczne saulosi a bedziesz szczesliwy..i ryby rowniez. a sprzedawcy by sie przydalo pewny narzad ciala obciac...

Wszystkie???

yellowa i red reda też?

Opublikowano

Wszystkie???

yellowa i red reda też?

Tak, red-redy w szczególności.

Kup p. saulosi z pewnego źródła a w/w sprzedawce omijaj szerokim łukiem.

Ja ostatnio w zoologu się dowiedziałem (pytając dla picu), że afra, flavus i msobo nie są w ogóle dostępne w Polsce, można dostać tylko odłów w Czechach, nazewnictwo mam przestarzałe, a T-M sprowadza ryby z Tajlandii :shock: :mrgreen: ,

Opublikowano
Tylko teraz problem czy je weźmie z powrotem...

boli mnie bo za rybki dałem z 200 zł łącznie . Teraz muszę kupić nową obsadę . Kupować młode tak?

Opublikowano

Kup mlode ryby z 10 sztuk, bedzie dobrze, Twoja stara obsada to oczywisty niewypal.

Zoologi maja to do siebie, ze w 90% z nich sprzedawaca albo nie ma pojecia o towarze, albo ma tylko jest kut..

Opublikowano
Kup mlode ryby z 10 sztuk, bedzie dobrze, Twoja stara obsada to oczywisty niewypal.

Zoologi maja to do siebie, ze w 90% z nich sprzedawaca albo nie ma pojecia o towarze, albo ma tylko jest kut..

dzięki

tak zrobię.

zmienię odrazu wystrój wnętrza. Właśnie kąpie piasek z castoramy więc trochę pracy przedemną

Opublikowano
no niezly sprzedawca

Co ciekawe po wpisaniu hasła "pyszczaki malawi obsada" na pierwszym miejscu wychodzi Klub-Malawi. Można z grubsza zapoznać się z problematyka w 15 minut.