Jump to content

Prosze o ocene menu na cały tydzien !!!


lemonek18

Recommended Posts

Witam

Ulożyłem sobie menu na cały tydzien dla obsady : saulosi, sprengenae, estherae OB i maingano. Karmię rybki trzy razy dziennie:


Poniedziałek

1) mrożonka (mix - spirulina, skorupiaki, czosnek i witaminy)

2) Naturefood Premium Cichlid

3) Tropical D-Allio Plus + spirulina Tropical 36

Wtorek

1) Sera Flora

2) Naturefood Premium Cichlid

3) Spirulina 36 Tropical

Sroda

1) Tropical D-Allio Plus

2) Hikari Exel + Gold

3) Naturefood Premium Cichlid + Spirulina 36 Tropical

Czwartek

1) Sera Flora

2) mrożonka ( artemia lub dafnia lub cyklop lub wodzien)

3) Naturefood Premium Cichlid

Piatek

1) Spirulina 36 Tropical+ Tropical D-Alio Plus

2) Hikari Exel

3) Naturefood Premium Cichlid

Sobota

1) Szpinak gotowany

2) Sera Flora

3) Naturefood Premium Cichlid

Niedziela

Rano mix wszystkich pokarmów po troche potem dieta do poniedziałku rano.


Proszę o opinie o menu i ewentualne rady i zalecenia co zmienić i co dołożyć do jadłospisu.

Link to comment
Share on other sites

do jadłospisu dodał bym:

kaszę manne, płatki owsiane, jeczmienne, ryzowe, sałatę i raz na ruski rok np makaron.

A na dodatek powiem że na jedno jadłospis jest niby ok, ale żebym karmił ryby z menu jak w restauracji to mi by się nie chciało ;)

Link to comment
Share on other sites

do jadłospisu dodał bym:

kaszę manne, płatki owsiane, jeczmienne, ryzowe, sałatę i raz na ruski rok np makaron.



Napisz jeszcze dokładniej jak to podawać bo ja się muszę przyznać że moje na razie karmię tylko "z paczki"

Co z tą kaszą/płatkami - gotować, zaparzać rozdrabniać czy jak?

Co z sałatą, makaronem?

Jak byś mógł to napisz dokładniej.

Link to comment
Share on other sites

kasze, płatki, makaron itp gotujemy BEZ soli i rozdrabniamy lub nie, w zależnności od wielkości pysków :wink:

sałatę parzę i wbijam liścia w piach/przygniatam małym kamykiem....


brokuła zamrożonego wrzucam do wrzątku na 1-2min, żeby był al'dente, a potem nabijam na wykałaczkę i ją wbijam w piach - żrą jakby z krzaka :lol:

IMG_4652.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
kasze, płatki, makaron itp gotujemy BEZ soli i rozdrabniamy lub nie, w zależnności od wielkości pysków :wink:

sałatę parzę i wbijam liścia w piach/przygniatam małym kamykiem....


brokuła zamrożonego wrzucam do wrzątku na 1-2min, żeby był al'dente, a potem nabijam na wykałaczkę i ją wbijam w piach - żrą jakby z krzaka :lol:

IMG_4652.JPG


Dzięki wielkie za info, i dobrą fotkę, ja szczerze to tylko z paczki jak kolega wyżej, ale się przekonuję powoli!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.