kamilp Opublikowano 17 Września 2014 #191 Opublikowano 17 Września 2014 Czy taka opcja sumpu, podłączenia jest dobra? Chodzi mi o hydraulikę, o układ pompy. Coś poprawić we wlocie wody do akwarium ?
wiesus Opublikowano 9 Października 2014 #192 Opublikowano 9 Października 2014 Masz złe ułożenie pompy. Zobacz instrukcję. Z drugiej strony nie widzę opcji żeby Ci się zmieściło bez przesuwania sumpa.
starykot Opublikowano 9 Października 2014 Autor #193 Opublikowano 9 Października 2014 Wybaczcie że się nie odzywałem, ale takie czasy. Co prawda większość pomp CO powinno pracować w pionie, ale są takie co potrafią w poziomie. Trzeba sprawdzić specyfikację danego modelu. Pompę trzeba umieścić tak by się sama odpowietrzała. W poziomie najczęściej nie umie. No i oczywiście żadnych odwróconych kolanek, bo tam się też zbiera powietrze. Narysuj schemat tego systemu i wrzuć.
makok Opublikowano 25 Listopada 2014 #194 Opublikowano 25 Listopada 2014 Miałem taką pompę w układzie poziomym i się odpowietrzała bez problemu. Tylko oś wirnika też musi być poziomo. Obróć ją na tej rurze o 90st najlepiej w lewo i będzie grało.
makok Opublikowano 27 Listopada 2014 #195 Opublikowano 27 Listopada 2014 Najnowszy mój sump w malawi w linku ze stopki.
Ksiaze_Kluska Opublikowano 30 Czerwca 2015 #196 Opublikowano 30 Czerwca 2015 mam pompę omnigena 25-60 pracuje na drugim biegu i caly układ wylotowy mi drży, czuć to zarówno na rurze wylotowej po całości jak i widać już na rurze wylotowej w kominie obawiam się, żeby mi te drganie nie rozszczelniło śrubunku pompa jest odpowietrzona
stan Opublikowano 30 Czerwca 2015 #197 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Hmm, przerobiłem bodajże 4 pompy CO i żadna nawet nie drgnęła. To bardzo dziwne że tak Ci ona pracuje. Na bank nie jest to normalne.
Ksiaze_Kluska Opublikowano 2 Lipca 2015 #198 Opublikowano 2 Lipca 2015 czy ktoś stosuje jako wypelnienie gąbki? teoretycznie jeśliby zapewnić dobrą filtracje z syfu w pierwszej komorze to w następnych gabki nie powinny sie zapychac, a wkladając arkusze po 3-5 cm grubości jestesmy w stanie w miarę łatwo je wypłukać wkurza mnie po prostu pływający keramzyt
karl1970 Opublikowano 2 Lipca 2015 #199 Opublikowano 2 Lipca 2015 Mam na spływie założony rękaw filtracyjny 200 mikronów , pod rękawem Nitra-Guard Bio-Cubes, następnie gąbkę pi 30, dwie komory ceramiki , komora na grzałki itp i na końcu przed komorą pompy gąbkę pi 45.
Ksiaze_Kluska Opublikowano 3 Lipca 2015 #200 Opublikowano 3 Lipca 2015 jaki konkretnie masz rekaw tzn wymiary i jak zamocowany?
Rekomendowane odpowiedzi