weapster Opublikowano 18 Listopada 2008 #1 Opublikowano 18 Listopada 2008 Witam wszystkich od 8 dni mam zalane akwa wodą. Tło wykonałem z łupka szarogłazowego, kamienie serpentynit, podłoże grys dolomitowy, w akwa 3 anibusy. Na tle pomiędzy skałami pojawia się coś na styl białej błony? pleśni?. Możecie mi pomóc w zidentyfikowaniu tego syfu? dołanczam fotke. kamienie były myte pod bieżącą wodą dodam jeszcze że akwa ma 240l, po zalaniu przez pierwsze 3 dni chodził filtr tetra ex1200 z weglem, od 5 chodzi z ceramiką plus bio startery tetry - baktozym.
mutra Opublikowano 18 Listopada 2008 #2 Opublikowano 18 Listopada 2008 się czasem robi - bakteryje IMO. Przeczekaj zniknie samo za jakiś czas
weapster Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor #3 Opublikowano 18 Listopada 2008 dzieki za odp, szczerze sie troche wystraszylem, ze jakis syf mam w wodzie, a starałem sie wszystko zrobic starannie
yaro Opublikowano 18 Listopada 2008 #4 Opublikowano 18 Listopada 2008 jak byś się postarał zblizenie na ten syf dać lepsze było by super. Chyba ze ja już mam taki słaby wzrok
weapster Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor #5 Opublikowano 18 Listopada 2008 na prośbę wrzucam lepszy zoomik tego syfu - jak klikniecie fote to sie jeszcze powiekszy (pewnie o ty wiecie )
yaro Opublikowano 19 Listopada 2008 #6 Opublikowano 19 Listopada 2008 pierwszy raz w życiu widzę coś takiego :/ fuj a jaką to ma konsystencję? da się to zebrać? czy się od razu rozrywa?
weapster Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor #7 Opublikowano 19 Listopada 2008 to mnie cholernie pocieszyłeś . Odrazu się g... rozrywa :/ wiec nie za fajnie. Nie wiem co mam z tym zrobić. Pojawiło się w 4-5 miejscach pomiędzy łupkami, tylko tło :/. Kurde moze ktoś widział już coś takiego i się wypowie... troche dolina bo włożyłem w to wszystko mase roboty i jeszcze więcej siana HELP :] Ma konsystencje jakby kożucha i powiększa swoją objętość. W jednym miejscu zerwałem i jest znowu... Może jakiś sierodek do dezynfekcji wody??, a na cykl azotowy przyjdzie czas yaro może jakaś podpowiedź kogo z klubu mógłbym o to zapytać?
slawek gorol Opublikowano 19 Listopada 2008 #8 Opublikowano 19 Listopada 2008 to jakies kolonie sa... napowietrzaj mocno, zaciemnij. powinno pomoc
mutra Opublikowano 19 Listopada 2008 #9 Opublikowano 19 Listopada 2008 ludzie bez paniki: pojawia się w miejscach gdzie kleiłeś tło??? Może coś z kleju się wydziela. Jeżeli to nie z kleju to ja dalej jestem zdania że to nic groźnego - w akwarium nie ma ryb, niczym nie ryzykujesz. Czekaj i obserwuj
weapster Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor #10 Opublikowano 19 Listopada 2008 no możliwe że jest to w miejscach gdzie kleiłem tło a konkretniej kamienie do tła
Rekomendowane odpowiedzi