Skocz do zawartości

PILNIE pomocy, jakaś błona? na skałach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

od 8 dni mam zalane akwa wodą. Tło wykonałem z łupka szarogłazowego, kamienie serpentynit, podłoże grys dolomitowy, w akwa 3 anibusy. Na tle pomiędzy skałami pojawia się coś na styl białej błony? pleśni?. Możecie mi pomóc w zidentyfikowaniu tego syfu? dołanczam fotke. kamienie były myte pod bieżącą wodą

dodam jeszcze że akwa ma 240l, po zalaniu przez pierwsze 3 dni chodził filtr tetra ex1200 z weglem, od 5 chodzi z ceramiką plus bio startery tetry - baktozym.

post-6157-14695711681405_thumb.jpg

Opublikowano

dzieki za odp, szczerze sie troche wystraszylem, ze jakis syf mam w wodzie, a starałem sie wszystko zrobic starannie

Opublikowano

jak byś się postarał zblizenie na ten syf dać lepsze było by super.

Chyba ze ja już mam taki słaby wzrok

Opublikowano

pierwszy raz w życiu widzę coś takiego :/ fuj

a jaką to ma konsystencję? da się to zebrać?

czy się od razu rozrywa?

Opublikowano

to mnie cholernie pocieszyłeś :(. Odrazu się g... rozrywa :/ wiec nie za fajnie. Nie wiem co mam z tym zrobić. Pojawiło się w 4-5 miejscach pomiędzy łupkami, tylko tło :/. Kurde moze ktoś widział już coś takiego i się wypowie... troche dolina bo włożyłem w to wszystko mase roboty i jeszcze więcej siana HELP :]

Ma konsystencje jakby kożucha i powiększa swoją objętość. W jednym miejscu zerwałem i jest znowu... :( Może jakiś sierodek do dezynfekcji wody??, a na cykl azotowy przyjdzie czas :(

yaro może jakaś podpowiedź kogo z klubu mógłbym o to zapytać?

Opublikowano

ludzie bez paniki: pojawia się w miejscach gdzie kleiłeś tło??? Może coś z kleju się wydziela. Jeżeli to nie z kleju to ja dalej jestem zdania że to nic groźnego - w akwarium nie ma ryb, niczym nie ryzykujesz. Czekaj i obserwuj