Gość Opublikowano 15 Listopada 2008 #1 Opublikowano 15 Listopada 2008 Hmm... W sumie to moja pierwsza przygoda z non-mbuna (mbuniaki mnozyly sie na potege)... Kupilem 8 Aulonek tak 4-5 cm... i po pierwszej podmianie - po 1 tygodniu przebywania u mnie - pierwsze tarlo :!: Samiczka ok. 4 cm zaczela nosic, oczywiscie po 2 dniach po inkubacji nie bylo sladu, ale... Coz, jakosc rybek ze znanego nam zrodla 8)
szulo Opublikowano 24 Listopada 2008 #2 Opublikowano 24 Listopada 2008 Może tylko ja nie rozumiem tego posta. Bardzo cię proszę o wyjaśnienie sensu twoich słów, tym bardziej że bardzo interesuje mnie ta odmiana ryb.
corten Opublikowano 25 Listopada 2008 #3 Opublikowano 25 Listopada 2008 własnie, też nie rozumiem moje aulony już 2x nosiły młode, 1szy raz nie donosiła, drugi - sam byłem świadkiem wypuszczenia młodych i ich pożarcia przez współmieszkańcow akwa..trwało to..10 sek? co ma żródło do inkubacji ?
Gość Opublikowano 25 Listopada 2008 #4 Opublikowano 25 Listopada 2008 imho, zrodlo ma... chodzi o "jakosc" ryb... sa zdrowe, dobrze odzywione, itd. ... no i fakt, ze juz 4 cm (a jakby nie patrzec na aulony to jeszcze "maluchy") juz probuja podchodzic do tarla... o to mi chodzilo
MateuszT Opublikowano 25 Listopada 2008 #5 Opublikowano 25 Listopada 2008 U aulon raczej to normalne. Poza tym różnica wielkości między dojrzałym samcem, a samicą w tym samym wieku są zazwyczaj ogromne. Wielkość to nie wszystko . W końcu kobieta może mieć 150cm, a też dojrzeje i też będzie mogła zajść w ciąże .
meth Opublikowano 25 Listopada 2008 #6 Opublikowano 25 Listopada 2008 Sorry że się wtrącę O jakim źródle mowa?
makok Opublikowano 25 Listopada 2008 #7 Opublikowano 25 Listopada 2008 a ja mam wrażenie, tylko nie odbierz mnie źle Pooh, że poprostu chciałeś się pochwalić
Neno Opublikowano 26 Listopada 2008 #8 Opublikowano 26 Listopada 2008 Makok - z klawiatury mi to wyjąłes
Gość Opublikowano 26 Listopada 2008 #9 Opublikowano 26 Listopada 2008 zrodla nie wymienie, bo wtedy wlasnie bym sie "chwalil" a nie o to mi chodzilo, zreszta nie tylko ja kupuje w tym "zrodle", i nie jest to "farma" przy Malawi chyba najbardziej zrozumial mnie mateusz...
meth Opublikowano 26 Listopada 2008 #10 Opublikowano 26 Listopada 2008 Dajmy spokój z tym „chwaleniem się” – pochwal źródło z którego uważasz masz dobre jakościowo ryby T-M? Pawlak? Tajemnica?
Rekomendowane odpowiedzi