invader77 Opublikowano 30 Września 2008 #1 Opublikowano 30 Września 2008 Chciałem się dowiedzieć co myślicie o świderkach w akwarium z pyszczakami.Czy są potrzebne czy raczej zbędne Bo właśnie chciałem zakupić.
yaro Opublikowano 30 Września 2008 #2 Opublikowano 30 Września 2008 krótko odpowiem że tak. jak chcesz poczytać więcej, uzyj opcji "szukaj".
meth Opublikowano 30 Września 2008 #3 Opublikowano 30 Września 2008 Potrzebne a nawet zalecane – przy założeniu, że masz piasek w akwarium – zapobiegną lub co najmniej obniżą ryzyko powstania stref beztlenowych. A pyszczaki czasem sobie przekąszą jakiegoś przy okazji nie dopuszczając do nadmiernego rozrostu populacji świderków.
slawek gorol Opublikowano 30 Września 2008 #4 Opublikowano 30 Września 2008 moj saulosek dzis rano sie wrecz "bawil" swiderkiem...przerzucal go z miejsca na miejsce.... ciekawe co mu zrobil.. a moze chcial go zjesc ?
mutra Opublikowano 30 Września 2008 #5 Opublikowano 30 Września 2008 a moze chcial go zjesc ? Nie podejrzewałbym go o tak zbrodnicze zapędy :roll: może próbował się zaprzyjaźnić?
czester_ Opublikowano 30 Września 2008 #6 Opublikowano 30 Września 2008 A no pewnie ze jedzą świderki... nie widujesz czesto pustych muszelek? Nieraz widziałem jak na żywca wyciągały.
slawek gorol Opublikowano 30 Września 2008 #7 Opublikowano 30 Września 2008 czester nie mow tak... jestes bee moje sauloski sa kochane i nie jedza slimaczkow
mutra Opublikowano 30 Września 2008 #8 Opublikowano 30 Września 2008 właśnie, to była taka zabawa. Ja miałem samice auratusa która miała korbe na punkcie polowania na świdry. Wisiała głową w dół nad piaskiem i czekała aż któryś wystawi łeb ze skorupy. Łapała za głowe, odgryzała a reszte zostawiała i zaczynała polowanie od nowa
invader77 Opublikowano 30 Września 2008 Autor #9 Opublikowano 30 Września 2008 Zamówiłem 30 szt. małych 0,5 do 1cm he he mam nadzieje, że chociaż połowa zostanie cała
mutra Opublikowano 30 Września 2008 #10 Opublikowano 30 Września 2008 wrzuć je w nocy - będą miały większe szanse. A wcześniej, do małego akwa, troche tonącego pokarmu i 2 tyg kwarantanny :!:
Rekomendowane odpowiedzi