Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam właśnie jestem po grzybobraniu (bardz udanym zresztą) i mam kilka ślimaków leśnych bezskorupowych z grzybów.

W związku z tym czy mogę je podać moim pysiom?

Jeśli tak to jak?

Opublikowano

Raczej sobie odpuść:) Przyznam, że post potraktowałem z dużym uśmiechem aczkolwiek nie mam pojęcia czy by nie można było podać.

Jednakże na zdrowy rozum to nie wiadomo co jadł i gdzie chodziła ta padlina;) Druga sprawa to myśle że śluz również mógłby zaszkodzić rybcią.

Opublikowano

ja dawałem winniczka po obróbce termicznej ;), zjadły. Mięczak jak każdy inny. Ja bym nie dawał nagich bo one faktycznie mają szersze upodobania niż np. winniczki ( u mnie w ogródku żywią się odchodami moich psów :roll: )

Opublikowano
Czeter rybciOM, liczba mnoga om na koncu :)

poza tym masz racje..

chyba ze ktorys z naszych klubowiczy cos takiego dawal ?

Slawek: "chyba któryś z naszych klubowiczÓW" (dopełniacz liczby mn.) :) to tak gwoli ścisłości, jak już poprawiamy, to uważamy i na swoją pisownię (ale dla porządku dodam, że sam walę liczne błędy, także się ni obrażaj - po prostu rozbawiło mnie, że w korekcie sam walnąłeś byka ;) )

Pozdrawiam

Opublikowano

a mnie się wydaje, że ślimaki bezskorupowe inaczej się bronią przed drapieżnikami, i.e. śluz to straszny syf. lepiej już złapać winniczka :evil:

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.