malawi20008 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 #1 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam, Czy ten pokarm Tropical CICHLID COLOR mogę podawać np. co drugi dzień pysiom : yellow,socolofi,rdzawe i salousi ? I czy pokarm ten Sera GRANUGREEN trzeba przed podaniem namaczać ? Pozdrawiam
Leon20000 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 #2 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ja pokarmy w grnulacie mocze przed podaniem .
Nowik892 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 #3 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Gdzies czytalem ze granulatu nie powinno sie moczyc, bo traci sie przy tym wiele skladnikow odzywczych takiego pokarmu. Ale nie wiem czy to jest na 100% prawda.
mutra Opublikowano 8 Sierpnia 2008 #4 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 wiekszość granulatów spokojnie można namoczyć (poza dainichi) byle krótko. Ja nie moczę bo jestem leniwy i mi się nie chce i też jest dobrze - można tak robić pod jednym warunkiem, trzeba mieć pewność że granulat nie zmienia objętości w kontacie z wodą (nie puchnie)
czester_ Opublikowano 8 Sierpnia 2008 #5 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Większość granulatów poza dainichi namaczamy
nitka Opublikowano 18 Września 2008 #6 Opublikowano 18 Września 2008 ja moczę granulaty w kilku kroplach Sera Fischtamin i dzięki temu nasiąknięty witaminami granulat trafia do brzuszków Pysi.
Rekomendowane odpowiedzi