Skocz do zawartości

jak wzmocnić komodę pod 120x40x50 ???


Rekomendowane odpowiedzi

dziękuję za cenne informacje, szafka nabrała sztywności natomiast pozostaje jeszcze jedno:

dł komody 135 a akwarium 120 więc będzie podparte na 3 pionowych ściankach a do 4 braknie 15cm ???? blat jak pisałem wyżej to 2 płyty o gr 2,4 i 1,8mm=4,2mm.

teraz nie wiem jak ustawić szkło czy dokładnie na środku i wtedy z kazdej strony braknie 7,5cm albo po 1 ze stron i wtedy braknie te 15cm???

co byście tu poradzili???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ok bedzie stało na środku, cała komoda wzmocniona dziś stałem skakałem i robiłem różne próby i trzyma się extra :lol:

byłem w hurtowni kamienia kupiłem wapienie ok 40kg za 8,70zł w sklepie zoo 1kg=10,50 zgroza!!!!

jutro piach, tło i kupno zbiornika :) .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jakie mogą być przepowiednie takiej katastrofy???


Prorocze sny, poty i strzykanie ;)

nie martw się o szafkę bo szkoda zdrówka, choć troszkę Cię rozumiem sam zawsze przed zalaniem większego akwa mam takie obawy.

Niestety gdy pada akwarium , to jak na złość nigdy nas nie ma przy tym, no i oczywiście wydaje mi się ze jednak jest to jakaś gwałtowna reakcja.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.