Skocz do zawartości

Uwaga ! Oszuści z Zielonej Góry - "Cichlid"

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odświerzam wątek, gdyż dzisiaj, po pół rocznej ciszy coś się ruszyło.

Zadzwonili do mnie z policji, że namierzyli tą oszustkę i przesłuchali.

Podobno obiecała że w ciągu 14 dni odda kasę.

Co prawda wykręcała się że nie ma ze mna kontaktu, ale wyprzedzając fakty wysłałem jej mailem mój nr konta ;)

Zobaczymy co z tego będzie...

Opublikowano

Witam do mnie też dzisiaj dzwonili tj 21-11-2008 obiecali zwrot kasy w trzy dni ale dzwonił jakiś koleś , który przez całą rozmowe twierdził , że nie są ani oszustami ani naciągaczami i prosił o wycofanie sprawy !!?? Policja ich troch natęperowała nawet strone internetową NA CAŁE SZCZĘŚCIE ZABLOKOWALI !!

Opublikowano
że nie są ani oszustami ani naciągaczami i prosił o wycofanie sprawy
za dawnych czasów takich ludzi się wypędzało z miasta wcześniej maczając w smole i pierzu, względnie chłostało pod pręgierzem albo wypalało znamie złodzieja :roll:
Opublikowano
Witam do mnie też dzisiaj dzwonili tj 21-11-2008 obiecali zwrot kasy w trzy dni ale dzwonił jakiś koleś , który przez całą rozmowe twierdził , że nie są ani oszustami ani naciągaczami i prosił o wycofanie sprawy !!??

Nawet prosił ...

Podczas mojej rozmowy z tym Panem prawie widziałem wychodzace pieści ze słuchawki a jakie teksty leciały :) Dostałem wręcz przykaz usuniecia tematu z forum - straszyli mnie sądem za obrazę i cos tam jeszcze . Nic nie wycofuj , wrecz zadzwoń na policje i powiadom o zajściu !

Opublikowano
Nic nie wycofuj , wrecz zadzwoń na policje i powiadom o zajściu !

słusznie prawi, jakby się okazało że jednak kasy nie oddał to będziesz miał kolejny argument, że koleś plącze i kombinuje.
Opublikowano

Dokładnie - ja bym poinformował policję o tej rozmowie, może w końcu liczba skarg i doniesień osiągnie masę krytyczną dla policji?!

Mutra czy proponujesz krucjate KM do Zielonej Góry?! 8) Myślę, że niemała ekipa by się zebrała ;)

Ale żarty na bok. Skoro policja śledztwo umorzyła może warto zebrać oszukane osoby i bezpośrednio do prokuratury napisać zawiadomienie? Z tego co wiem, prokurator w trybie administracyjnym byłby zobowiązany odnieść się do takiego pisma? Sam już nie wiem, bo to zakrawa na jakąś farsę - umorzyli, bo oszuści oddali kasę. Kurde ale jakbym ja ukradł samochód sąsiadowi i po 6 miesiącach oddał to pewnie by nie umorzyli... Aby uprzykrzyć tym ludziom życie i zmusić policję do działania ja na policji domagał bym się powiększenia zwróconej sumy o ustawowe odsetki za pół roku. Materia jest skomplikowana przypuszczam, bo prawo karne to jedno, a prawo cywilne materialne i proceduralne to inne, a być może nawet i prawo handlowe tu ma zastosowanie, bo przecież oni działali jako podmiot gospodarczy. Aby uprzykrzyć oszustom życie może należałoby zawiadomić (jak) centralny rejestr dłużników, o którym ostatnio tak głośno (nie znam procedury) - może chociaż Ci ludzie w przyszłości kredytu nie dostaną?

Może jest wśród nas jakiś prawnik, który mógły doradzić środki zaczepno-upierdliwiające życie? (wiem że w wątku Neno była o tym trochę dyskusja).

Opublikowano
Mutra czy proponujesz krucjate KM do Zielonej Góry?
a czemu nie, jesteśmy zakonem to możemy być również zakonem rycerskim :mrgreen: a ja jestem w bojowym nastroju bo mnie ubezpieczyciel próbuje robić w....... :evil:
Opublikowano
Dokładnie - ja bym poinformował policję o tej rozmowie, może w końcu liczba skarg i doniesień osiągnie masę krytyczną dla policji?!

Aby uprzykrzyć oszustom życie może należałoby zawiadomić (jak) centralny rejestr dłużników, o którym ostatnio tak głośno (nie znam procedury) - może chociaż Ci ludzie w przyszłości kredytu nie dostaną?

Ponoc nawet komórki na abonament już takim ludziom nie sprzedadzą . No ale sa jeszcze pre-paid-y . A co do zgłoszenia ich do rejestru dłuzników to trzeba mie wykupiony abonament za coś ok 180zł/m-c :(