Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym prędzej msobo dał z maigano bo i z pokarmem lepiej trafić i tak jak sabotage pisał, że demasoni wyglądają ciekawie i zachowują się w dużych ilościach…

Opublikowano

maingano sobie poraaadza, nie taki cos tam straszny, jak go maluja ;d

Demasoni to mimo charakteru dosc mala ryba i sporo wieksze maingano, nie powinny byc sponiewierane przez te niewielkie ryby... Chociaz, roznie to bywa, ja za Rdzawym nie przepadam, wiec.

Opublikowano

trosze zaofftopuje....mam maingano mlodziez...i widze co sie juz dzieje w baniaku,,,trzaskaja sie na okraglo...jak sie dwie chwytaja za pyski to momentalnie doplywa jeszcze 4-8 sztuk i sie wlaczaja do walki....

Opublikowano
trosze zaofftopuje....mam maingano mlodziez...i widze co sie juz dzieje w baniaku,,,trzaskaja sie na okraglo...jak sie dwie chwytaja za pyski to momentalnie doplywa jeszcze 4-8 sztuk i sie wlaczaja do walki....

To tylko swiadczy o tym, ze daja rade i nie sa to ryby do bicia, Demasoni ( z obserwacji) glowna agresje kieruja na przedstawicieli swojego gatunku a ich zewnatrzgatunkowe potarczki to tylko "niegrozna wymiana zdan"

Opublikowano

Ja dał bym msobo i demasoni - te w większej ilości, z ustaleniem diety dla tych ryb nie ma żadnego problemu, a demasonki tak jak sabotage napisał piorą się między sobą, a jeśli chodzi o wiliamsi to podzielam zdanie- za mały zbiorniczek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam w 150cm układ afr chyba 4+3. Wybarwione są 2 samce, ale widze że między nimi coraz większy dym. Jak jeszcze trochę podrosną zostawię raczej tylko jednego. Tylko mam dylemat którego zostawić, bo większy dominuje, a ten nieco mniejszy ładniej się wybarwia. Co dziwne chwilami ustają miedzy nimi walki i przeganianie, a alfie zaczyna się stawiać dominujący m. paralleus.