crav Opublikowano 16 Czerwca 2008 #11 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Ja bym prędzej msobo dał z maigano bo i z pokarmem lepiej trafić i tak jak sabotage pisał, że demasoni wyglądają ciekawie i zachowują się w dużych ilościach…
slawek gorol Opublikowano 16 Czerwca 2008 #12 Opublikowano 16 Czerwca 2008 a ja jestem za opcja maingano i rdzawe..demasoni ihmo sa za agresywne dla nich...
sabotage Opublikowano 16 Czerwca 2008 #13 Opublikowano 16 Czerwca 2008 maingano sobie poraaadza, nie taki cos tam straszny, jak go maluja ;d Demasoni to mimo charakteru dosc mala ryba i sporo wieksze maingano, nie powinny byc sponiewierane przez te niewielkie ryby... Chociaz, roznie to bywa, ja za Rdzawym nie przepadam, wiec.
slawek gorol Opublikowano 16 Czerwca 2008 #14 Opublikowano 16 Czerwca 2008 trosze zaofftopuje....mam maingano mlodziez...i widze co sie juz dzieje w baniaku,,,trzaskaja sie na okraglo...jak sie dwie chwytaja za pyski to momentalnie doplywa jeszcze 4-8 sztuk i sie wlaczaja do walki....
sabotage Opublikowano 16 Czerwca 2008 #15 Opublikowano 16 Czerwca 2008 trosze zaofftopuje....mam maingano mlodziez...i widze co sie juz dzieje w baniaku,,,trzaskaja sie na okraglo...jak sie dwie chwytaja za pyski to momentalnie doplywa jeszcze 4-8 sztuk i sie wlaczaja do walki.... To tylko swiadczy o tym, ze daja rade i nie sa to ryby do bicia, Demasoni ( z obserwacji) glowna agresje kieruja na przedstawicieli swojego gatunku a ich zewnatrzgatunkowe potarczki to tylko "niegrozna wymiana zdan"
M_sobo Opublikowano 17 Czerwca 2008 #16 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja dał bym msobo i demasoni - te w większej ilości, z ustaleniem diety dla tych ryb nie ma żadnego problemu, a demasonki tak jak sabotage napisał piorą się między sobą, a jeśli chodzi o wiliamsi to podzielam zdanie- za mały zbiorniczek.
ojej Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor #17 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Panowie a jak bym chcial miec te afry i yelowy to jak by wygladaly haremy?
czester_ Opublikowano 25 Czerwca 2008 #18 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ja bym osobiście zrobił tak: 2x 2+6 Po dwa samce z każdego gatunku. Więcej to już przesada w 125cm, a w tym ustawieniu przynajmniej jeden samiec powinien byc ładnie wybarwiony.
greghor Opublikowano 26 Czerwca 2008 #19 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Ja mam w 150cm układ afr chyba 4+3. Wybarwione są 2 samce, ale widze że między nimi coraz większy dym. Jak jeszcze trochę podrosną zostawię raczej tylko jednego. Tylko mam dylemat którego zostawić, bo większy dominuje, a ten nieco mniejszy ładniej się wybarwia. Co dziwne chwilami ustają miedzy nimi walki i przeganianie, a alfie zaczyna się stawiać dominujący m. paralleus.
marcinmarg Opublikowano 26 Czerwca 2008 #20 Opublikowano 26 Czerwca 2008 U mnie jeden samiec demasona wykończył 2 swoich kompanów (i został 1), teraz Hongi się ucierają, mam 3 samce i non stop zadyma. Jeden musi poszukać domu.
Rekomendowane odpowiedzi