Skocz do zawartości

Karty klubowe => pióra => sentymenty => pasje :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj nie pamietam co on jest .. albo Expert albo charlston. W pracy pisze schifferem. Waterman leży w szufladzie. Czekał az zostane prezesem .... no i w sumie zostałem (choć nie korporacji jak planowałem ) więc w zasadzie moge gu zacząć używac :D

kot.

Opublikowano
dla podniesienia rangi będę adresował koperty watermanem :D a nie moim codziennym parkerem :D

Kot.

A co Ty chcesz od Parkerów?

Ja na co dzień Urban Czarny CT używam i go ubóstwiam.

parker-urban-czarny-ct.jpg

Opublikowano

no cóż ... parkera którym pisze na codzien dostałem od jednej z klas którą uczyłem dawno temu, i pisze nim przez sentyment. Choć jest to najtańszy inajpopularniejszy model parkera, to bezawaryjnie pisze od 10 lat. Nie mniej, w porównaniu z moziężnym korpusem Watermana, powlekanym 8 warstwami lakieru (niewyobrażalnie mieni się w słońcu), ze złota stalówką, oraz wieczysta gearancja na całe pióro .... to jest klasa sama w sobie. W opakowaniu z piórem dostajesz wizytówke osoby któa własnoręcznie złożyla i przetestowała pióro. Wizytówka jest podpisana tym wlaśnie piórem, ręcznie przez owego pracownika. Jedni nazywają to snobizmem ... i może coś w tym jest. Nie mniej jednak, to sa pióra które piszą .... jak to sie mówi .. wiecznie :D Istne Wieczne pióra. Nie plamia, nie chalpią, nie rozszczelniają się. nie drapią papieru. Jest to taki gadżet który możesz zapisać w testamencie. Mam słabość do trzech rzeczy ... do mojej mosięznej zapalniczki zippo (którą dostałem na 18 urodziny), do scyzoryków Victorinox i do mojego Watermana (którego nota bene tez dostałem w prezencie). Po prostu lubię jak ocs jest dobrze i solidnie zrobione. Pewnie dlatego przez tyle lat jeździłem mercedesem 123 (beczką) 300D z 1981 roku. Po prostu teraz już takich samochodów nie robią.

Kot.

PS. Teraz do listy ulubionych drobiazgów jeszcze doszedł mi obiektyw :D

PS2. Może jakiś moderator przeniesie częśc poświęconą piórom i scyzorykom do off topicu :)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.