Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Vrzechu Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #1 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Nareszcie mogę się już przywitać ze wszystkimi forumowiczami jako Malawista a nie jako przyszły Malawista Czołem! Zbiornik już zaaranżowany, cierpliwie dojrzały oraz zarybiony. Krótko na temat zbiornika: - Klasyczne 450l (150x50x60) - Szafka firmy Juwel - Pokrywa Aquaboro - Oświetlenie to dwie świetlówki T5 (JBL Solar Natur 9000K, Fluval Power Spectrum 18000K) - Grzałka Aquael Gold 300W - Filtr zewnętrzny JBL e1902 - Cyrkulator JVP 102 - Skimmer Eheim 350 - Piasek Kreisel 099 + podsypki z grubszego piasku i żwiru - Serpentynit zielony (około 160kg) - Korzeń imitujący zatopioną gałąź Najważniejsze czyli ŻYCIE (młodziaki): - Pseudotropheus Crabro - 12 szt. - Pseudotropheus Acei - 10 szt. - Metriaclima Msobo Magunga - 10 szt. - Labeotropheus Trewavasae - 4 szt. (1+3) Pozdrawiam serdecznie wszystkich! 22
Andrzej Głuszyca Opublikowano 19 Kwietnia 2022 #2 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Wg mnie to ten korzen uroku nie daje. Bez korzenia super.
Tomasz78 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 #3 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 A mnie się podoba z tym badylem.
Pikczer Opublikowano 19 Kwietnia 2022 #4 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Ciekawie, tak inaczej z tym patykiem. Może glonem porośnie to będzie klimacik Fajne maluchy
Vrzechu Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Autor #5 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 @Andrzej Głuszyca @Tomasz78 @Pikczer Dzięki za opinię mi ten badyl bardzo się podoba długo szukałem takiego, który nie będzie wyglądał jak korzeń drzewa sugerujący raczej biotop rzeczny a będzie wyglądał właśnie jak zatopiona gałąź. Acei sobie co i rusz tam coś go podskubuje i tak jak napisał @Pikczer liczę na to, że obrośnie glonami 3
Bastian Opublikowano 7 Września 2022 #6 Opublikowano 7 Września 2022 Bardzo ładny zbiornik Według mnie korzeń pasuje do wystroju. 1
Vrzechu Opublikowano 7 Września 2022 Autor #7 Opublikowano 7 Września 2022 @Bastian dziękuję za miłe słowa muszę w końcu się zebrać i wrzucić zaktualizowane zdjęcie baniaka bo już lokatorzy ładnie podrośli 2
Vrzechu Opublikowano 4 Października 2022 Autor #8 Opublikowano 4 Października 2022 Mała aktualizacja mojego zbiorniczka Lokatorzy znacznie zwiększyli swoje rozmiary. Metriaclima Msobo Magunga niestety musiałem wprowadzić drugi raz stąd znaczna różnica w wielkości. Dołożyłem drugi filtr (JBL e1501) - w razie awarii jednego kubła, drugi sobie powinien poradzić. W najbliższym czasie będzie zmiana oświetlenia na moduły LED działające w kooperacji ze sterownikiem Led Dimmer Pro V6 Pozdrawiam! 8
did Opublikowano 4 Października 2022 #9 Opublikowano 4 Października 2022 Całość ładnie się prezentuje. Piękne masz te acei 1
marcin73m Opublikowano 4 Października 2022 #10 Opublikowano 4 Października 2022 Pięknie to wygląda popracowałbym jedynie nad czystością tafli, bo patrząc od dołu widać troszkę film bakteryjny. Poza tym jest mega brawo! 1
Rekomendowane odpowiedzi