Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zresztą ktoś we wcześniejszych postach twierdził, że tą filtrację w tym zbiorniku sam kubełek powinien ogarnąć...

Opublikowano
10 minut temu, Oman napisał:

Zresztą ktoś we wcześniejszych postach twierdził, że tą filtrację w tym zbiorniku sam kubełek powinien ogarnąć...

owszem, ale pewnie miał na myśli Fluvala FX6

Opublikowano

Nie zapominajmy ze kolega nie robi akwarium dla ryb naszego biotop tylko dla ryb z Amazonia, szczegółowo dla Altum i dyskowców, a to ryby które nie potrzebują, a wręcz nie lubią silnego prądu wody w naturze wybierają miejsca raczej z wodą stojąca lub wolno płynąca. 

Opublikowano
5 minut temu, aro600 napisał:

Nie zapominajmy ze kolega nie robi akwarium dla ryb naszego biotop tylko dla ryb z Amazonia, szczegółowo dla Altum i dyskowców, a to ryby które nie potrzebują, a wręcz nie lubią silnego prądu wody w naturze wybierają miejsca raczej z wodą stojąca lub wolno płynąca. 

Dokładnie tak

Opublikowano

Cześć ponownie,

Chciałbym do powyzszej instalacji wpiac  cos na zasadzie automatycznej podmiany wody.

Chcialbym wezem 12/16 wpompowywac wode do akwarium - podstawiam banke 20l pod akwa, wsadzam do niej waz, wlaczam i cos mi zasysa i wpompowuje do instalacji i akwa.

W jaki sposob to rozwiazac?

Dzieki za pomoc

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To ten moment w zakładaniu wyczekiwanego akwarium, gdy widok pustego szkła z zaświęconym światłem cieszy oka jak najpiękniejsze akwarium z aranżacją ;-)

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 2
Opublikowano
3 godziny temu, aro600 napisał:

To ten moment w zakładaniu wyczekiwanego akwarium, gdy widok pustego szkła z zaświęconym światłem cieszy oka jak najpiękniejsze akwarium z aranżacją 😉

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Dokładnie ! :)

Opublikowano

Rybcie pływają w wodzie ze starego akwa, teraz codzienna dolewka ok 30l wody, żeby nie było zbyt dużych skoków ph, kh i gh:)

IMG_20210204_211434.jpg

• Lubię to 1