Bojar Opublikowano 16 Października 2020 #11 Opublikowano 16 Października 2020 9 godzin temu, misiek80 napisał: Panowie, wiem, że im wyższe i szarsze akwa tym lepiej, ale niestety są ograniczenia, których nie przeskoczę. Czyli jak większość z nas będziesz później żałował 2
Bartek_De Opublikowano 16 Października 2020 #12 Opublikowano 16 Października 2020 Czyli jak większość z nas będziesz później żałował A czemu ma mieć lepiej niż myWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 2
misiek80 Opublikowano 20 Października 2020 Autor #13 Opublikowano 20 Października 2020 Obsada: Cynotilapia sp. Hara Gallireya Reef, Yellow, Acei i Msobo. Z każdego gatunku po 8 sztuk (same młode po 3 cm).
Bezprym Opublikowano 21 Października 2020 #14 Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Mało zróżnicowana kolorystycznie, samiczki Hary zleją się kolorystycznie z Acei a żółte yellow z samiczkami Msobo. Zamiast yellow daj białe cearuleusy Nkhomo albo Nkhata bay Edytowane 21 Października 2020 przez Bezprym
misiek80 Opublikowano 21 Października 2020 Autor #15 Opublikowano 21 Października 2020 Prędzej zrezygnowałbym z Msobo. Yellow i Acei muszą zostać.
Mortis Opublikowano 22 Października 2020 #16 Opublikowano 22 Października 2020 Jeśli chodzi o zróżnicowanie kolorystyczne to proponuję Hara Acei Labeotropheus trewavase mc/ob/o/bb/zwykły - warto pomieszać jeśli się da, będzie jeden gatunek ale bardzo zroznicowany Yellow Jeśli by była taka możliwość i rezygnacja z któregoś z gatunków to wzamian dorzuciłbym Demasoni. Niebieski w czarne pionowe pasy, czyli kwintesencja Malawi. Yellow i Acei to jednolity kolor temu warto by było zmienić na coś charakterystycznego. Osoboscie gdybym robił układ z charakterystyczną obsadą to bym wstawił : Msobo Hara Labeo mc/ob/o/bb/zwykły--tu mieszamy. Demasoni.
misiek80 Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor #17 Opublikowano 15 Listopada 2020 Wiem,że demasoni to kwintesencja Malawi. Miałem je kiedyś w jednogatunkowym. Czy udało się komus pogodzić je żywieniowo w jednym akwa z yellow? Wiem,że to dwa odrębne żywieniowe bieguny.
Bezprym Opublikowano 15 Listopada 2020 #18 Opublikowano 15 Listopada 2020 Raczej nie pogodzisz jeśli przywalisz z zielskiem odbije ci siec o na yellow, zaczną pojawiać się czarne plamki wolniej będą rosły. Jeśli przywalisz z mięsem padną Ci demasoni. Jest tyle ryb w żółtym kolorem że można znaleźć coś bardziej roślinożernego. Polecam johanni, interruptusa, koningsi, Msobo lub trewavasae. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Andrzej Głuszyca Opublikowano 15 Listopada 2020 #19 Opublikowano 15 Listopada 2020 32 minuty temu, misiek80 napisał: Czy udało się komus pogodzić je żywieniowo w jednym akwa z yellow? Wiem,że to dwa odrębne żywieniowe bieguny. Mam tak w tej chwili jak pytasz. Jakie pokarmy ? Naturefood premium cichlid ( dla wszystkożerców), wymieszany z Hikari Vibra Bites ( dla mięsożerców), oraz spirulina ( nie pamiętam ilu procentowa ale jakaś z niską zawartością glonów). Wszystko mam wymieszane w jednym pudełku. Często podaję też mrożonkę ale tylko wodzienia. Przy takim zestawie pokarmów jak ja mam warto pamiętać aby raz w tygodniu podać d-alio plus ( ma dużą zawartość czosnku).
misiek80 Opublikowano 15 Listopada 2020 Autor #20 Opublikowano 15 Listopada 2020 A jaki inny pasiak niż demasoni albo cynotilapia sp hara gallireya reef pasowałby do: yellow, acei i msobo?
Rekomendowane odpowiedzi