misiek80 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Autor #31 Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Rzeczywiście z Cynotilapii to zebroides Jalo Reef ma najładniejsze samice, ale wczoraj wpadłem jeszcze na jedno rybsko - samiec w pasy (czyli to na czym mi zależy) i ładne srebrzyste samice, mianowicie chodzi o Labidochromis Chisumulae Chisumulu. Macie jakieś doświadczenia z tą rybą? Rozumiem, że Chindongo Saulosi nadal nie jest nigdzie dostępny? Pierwotnie miało być tak: - yellow, acei, msobo, cynotilapia sp. hara gallirea reef / cynotilapia zebroides jalo reef, Teraz chodzi mi po głowie: - yellow, acei, msobo, labidochromis chisumulae chisumulu. Edytowane 11 Grudnia 2020 przez misiek80
matejk Opublikowano 11 Grudnia 2020 #32 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Nie wydaje Ci się że będzie ciężko pogodzić dietę tych gatunków ?
matejk Opublikowano 11 Grudnia 2020 #34 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Dużo łatwiej Ci będzie jeśli skupisz się na gatunkach mbuny stricte jednej grupy żywieniowej
Bezprym Opublikowano 11 Grudnia 2020 #36 Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Na przykład Metriaclima callainos Kirondo, Pseudotropheus acei Luwala, Metriaclima Msobo Magunga. Labeotropheusa trewavasae Thumbi West OB lub Labeotropheus trewavasae Chilumba. Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Bezprym 1
matejk Opublikowano 11 Grudnia 2020 #37 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Dokładnie tak jak kolega @Bezprym zaproponował piękną obsadę ryb roślinożernych pasujących do twojego zbiornika , Jeśli chodzi o obsadę mięsożerną tutaj też masz dużo opcji , ewentualnie do ww opcji możesz dać gatunek wszystkożerny który też sobie poradzi .
Rekomendowane odpowiedzi