Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale tam kurde co istota to z innej bajki jest :shock:

z drugiej strony ciekaw jestem czy właściciel kupił od razu takie karpie czy te ryby rosły ze sobą. Bo ta druga opcja trochę nie mieści mi się w głowie. Miały więcej miejsca to nie żarły się ze sobą?

Opublikowano

Z tego co wiem to Notopterus chitala (nożowiec) jest rybeczką dość agresywną i wojowniczą w dużych zbiornikach dorasta do 100-120 cm , jak podrośnie to z tej odsady zostanie tylko plekostomus i pawiooka reszta zginie w przepastnej paszczy. Po jakimś czasie właściciel sam pojmie że pewnych gatunków się nie łączy , a wystarczy poczytać co nieco. I to jest przerażające. :(

Opublikowano

120 cm to rybeczka? Taka jak moje akwa :lol: ja myślałem, że to już dorosłe, a ona dopiero podrośnie. Hm no cóż z komentarzy autorki filmu i imion nadawanych rybskom, można by wywnioskować, że naprawdę je lubi. Szkoda, że oprócz sympatii nie ma smaku na wiedzę.

A tak trochę z innej beczki. Czy to nie jest tak, że jak ryby rosną od małego to przyzwyczajają się do siebie mimo różnic apetytu, wielkości i środowiska? Czy to musi się skończyć kasacją większości obsady?

Opublikowano

Ktoś kupił dorosłe ryby na zasadzie bo mi się podoba ... to jest bardzo czeste a na zachodzie chyba bardziej popularne niż u nas ... ten ktoś skomponował obsadę i wystrój jakby celowo chciał podrażnić się z KM ;)