Waclaw Opublikowano 22 Września 2020 Autor #51 Opublikowano 22 Września 2020 Wielkie dzięki @Wojtek.Cza info. Miałem taką nadzieję, ale nie pewność . 1
Waclaw Opublikowano 4 Października 2020 Autor #52 Opublikowano 4 Października 2020 Dno zbiornika pomiędzy modułami będzie w większości przykryte kamieniami rożnej wielkości a reszta zasypana piaskiem i żwirem 0,8- 1,6. Całość ze spadkiem w kierunku frontu. Dlatego tez w części bliższej tła, powstałaby warstwa grubości ok 5- 8 cm. Z przodu- ok 2 cm. I tutaj moja wątpliwość: czy i jakie zagrożenia może nieść za sobą tak grube miejscami złoże ?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 4 Października 2020 #53 Opublikowano 4 Października 2020 1 godzinę temu, Waclaw napisał: . Dlatego tez w części bliższej tła, powstałaby warstwa grubości ok 5- 8 cm. Z przodu- ok 2 cm. Przy dorosłych rybach nie ma to znaczenia bo i tak przekopią po swojemu i nie utrzymasz tych różnic. 2 1
Bartek_De Opublikowano 4 Października 2020 #54 Opublikowano 4 Października 2020 U mnie za tym kamieniem Frejek usypał dobre 10cm piachu Tu z kolei jest 6-8cm i za dwa dni pewnie będzie inaczej. Także nie masz się czego obawiać, jak Andrzej napisał ryby i tak zrobią po swojemu 3
Waclaw Opublikowano 4 Października 2020 Autor #55 Opublikowano 4 Października 2020 Artystyczne malowanie tła na ukończeniu . Pora na ostateczne ustawienie aranżacji . 4
Waclaw Opublikowano 7 Października 2020 Autor #56 Opublikowano 7 Października 2020 Ostatnia „ przymiarka „ na sucho. Światełko- totalna prowizorka. W weekend zalewam, ale tylko na kilka dni- ostatnie moczenie. Potem piasek , i lejemy już docelowo. Wszelkie krytyczno- merytoryczne uwagi miłe widziane . 2
Waclaw Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor #57 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Minęło trochę czasu, więc mała aktualizacja. Ogólna aranżacja skończona, zbiornik od kilku tygodni zalany. Resztę zrobi już czas / przynajmniej na to liczę /. Trochę zieleniny nie zaszkodziłoby . Zdjęcie średniej jakości, ale w naturze wygląda to zdecydowanie lepiej. Zwłaszcza, że fantastyczne, dwunastokanałowe oświetlenie w wykonaniu naszych Klubowych kolegów "robi robotę" . 6
Bastian Opublikowano 10 Grudnia 2020 #58 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Moje klimaty, super Co do oświetlenia to faktycznie zdjęcia nie pokazują faktycznego potencjału
Waclaw Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor #59 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Godzinę temu, Bastian napisał: Moje klimaty, super Co do oświetlenia to faktycznie zdjęcia nie pokazują faktycznego potencjału Na zdjęciu światło księżycowe. Dzienne oświetlenie daje równie super efekt. Trzeba będzie powalczyć z balansem bieli, to może uda się pokazać w "pełnej krasie". Twoje słowa, Bastian, że oświetlenie daje 75% efektu, były jak najbardziej uzasadnione . 1
Rekomendowane odpowiedzi