Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bartek_De napisał:

Nie pomyliłeś przypadkiem Matrixa z purolite? Matrix nie przeleci przez firankę:P

Fakt pomyliłem z purigenem 🤭 🤪 cofam wszystko co napisałem 🤐

Do matrixa to nawet ta firanka nie jest potrzebna :D 

Edytowane przez eljot
  • Lubię to 1
Opublikowano

ok, to wrzucam projekt obiegu wody. Wlot po lewej na tylnej szybie, na dole oczywiście. Wylot z dużym ciśnieniem od lewej, w połowie bocznej szyby, skierowany na środek tylnej szyby. Drugi wylot, z biologa, ze słabym ciśnieniem skierowany od prawej, przy przedniej szybie na środek przedniej szyby.

IMG_20200402_195947.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, eljot napisał:

A co będzie poruszało taflę wody w celu natleniania ?

wylot z biologa, a jeśli będzie za duży "hałas" to tak jak mam teraz: wylot z mechanika pod większym ciśnieniem w stronę lustra wody.

Opublikowano (edytowane)

Ok,  z rysunku wynikałoby że oba wyloty masz nisko umieszczone albo źle go odczytałem ;) .

Edytowane przez eljot
Opublikowano
29 minut temu, eljot napisał:

Ok,  z rysunku wynikałoby że oba wyloty masz nisko umieszczone albo źle go odczytałem ;) .

Rysunek to rzut z góry. Trzeba przyznać, że kolega ma zdolności.

Próbuj, może ma to szansę zadziałąć👍

• Lubię to 2
Opublikowano

hm.. kolejny zonk! przeloty 3/4 na 20mm określają rurę o zewnętrznej średnicy 20mm. Wąż zbrojony 19mm ma ~25mm z zewnątrz :? Sam przelot w wewnątrz ma ~15mm.

teraz pytanie: zakładać węże 19mm i opaski zaciskowe czy to zlać i założyć węża zwykłego, 16mm i zacisnąć go oryginałem (wtedy wygląda super)? Czy dla mnie węże 16mm nie będą zbyt wąskie? - te 3mm zrobią mi jakąś mega różnicę?

IMG_20200403_082428.jpg

Opublikowano

Nie jest lekko, walczę drugi dzień z tematem (praca zdalna i dzieci trochę rozwalają sprawę).

Wstęp wyglądał całkiem fajnie, uporałem się z rozlokowaniem całości w szafce szer 35cm/ wys 70cm/ gł 40cm, co już było wyzwaniem - ale na to akurat byłem gotowy.

IMG_20200406_152745.jpg