Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Agnesa napisał:

dziękuje ślicznie chłopaki , a ostatnie pytanie finalnie dążę do jakiego zestawienia ? ile samców ile samic z jednego i 2 gatunku?

Kup na początek po 12 sztuk maluchów, z czasem układy same się porobią. Być może trzeba będzie coś zredukować a może nie. Czas pokaże jak się będą ze sobą dogadywać.

• Lubię to 1
Opublikowano
3 minutes ago, SlavekG said:

To ja jeszcze zaproponuję tak

Jalo Reef + Metriaclima Koningsi

Jalo Reef + Labidochromis Perlmutt

Jalo Reef + Labidochromis Joanjohsonae

Odpuściłbym Labodochromis Hongi czy też Saulosi ze względu na podobną kolorystykę do Jalo Reef

Panie Sławku no Pan to umie dorzucić kobiecie kolejne rozterki 

Jalo Reef + msobo

jalo reef + Metriaclima Koningsi

ratunku :D:D

Opublikowano
1 minutę temu, Agnesa napisał:

Panie Sławku no Pan to umie dorzucić kobiecie kolejne rozterki 

Jalo Reef + msobo

jalo reef + Metriaclima Koningsi

ratunku :D:D

Msobo ma ładniejsze samce :)

Opublikowano

Zdaje się na Was :) wiec 

Jalo reef + msobo

to teraz tak jakieś sprawdzone miejsca gdzie mogę je zakupić na Podkarpaciu ? ewentualnie inni sprzedawcy godni polecenia wysyłką pks lub pkp ?

Opublikowano
Teraz, Agnesa napisał:

Zdaje się na Was :) wiec 

Jalo reef + msobo

to teraz tak jakieś sprawdzone miejsca gdzie mogę je zakupić na Podkarpaciu ? ewentualnie inni sprzedawcy godni polecenia wysyłką pks lub pkp ?

Śmiało pisz do @MALAWI MBUNA WORLDlub @fish_magic jak dobrze pamiętam obaj mają te gatunki :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Jalo reef + msobo

Dobry wybór.

Polecam hodowlę Marka  @MALAWI MBUNA WORLD

Aaaa i pisz bez tego pana 😉

• Lubię to 1
Opublikowano

Jeszcze raz ślicznie dziękuje że forumowicze tak łopatologicznie wszystko mi wyjaśnili :) i że udało się wspólnie wybrać ładną obsadę,  mam jeszcze tylko jedno pytanie mąż po około 3-4 tyg wsadził do akwarium 2x kirysa i 2x kosiaczke  czy kosiarke coś takiego i są one tam już około 15 dni rozumiem że  gdy dotrą pyszczaki to tamte rybki odłowić i oddać ?

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze raz ślicznie dziękuje że forumowicze tak łopatologicznie wszystko mi wyjaśnili :) i że udało się wspólnie wybrać ładną obsadę,  mam jeszcze tylko jedno pytanie mąż po około 3-4 tyg wsadził do akwarium 2x kirysa i 2x kosiaczke  czy kosiarke coś takiego i są one tam już około 15 dni rozumiem że  gdy dotrą pyszczaki to tamte rybki odłowić i oddać ?

Dokładnie tak :)

Oczywiście liczymy teraz że w ramach podziękowań zostaniesz z nami na forum i niebawem zobaczymy zdjęcia nowej obsady 😉

Edytowane przez Merlot
  • Lubię to 1
Opublikowano
1 minute ago, Tomasz78 said:

A taką cynotilapię widziałaś ?

jakie ma zębiska  ładna rybka ale myśle że  mój wybór będzie stonowały ładnie wizualnie bo jednak ta którą tu wysleś raczej należy do ciemno ubarwionych 

• Lubię to 3